Microbismele etapei a-2-a! De la Cluj vine tikitaka!

Întinsă pe 2 luni, 3 săptămâni și 4 zile, etapa cu numarul 2 ne-a adus în prim plan forța Clujului. De această dată nu numai cu CFR, ci și cu „U”, adevărata echipă a orașului. În rest, nu ne miră ”succesurile” Stelei și ale lui Dinamo, pe undeva anunțate, în timp ce echipele de ”top” din Moldova, Vaslui și campioana Oțelul au zis pas fotbalului.
Să le briefuim:

Sportul vs. Ceahlăul 1-1
Va rog frumos să memorați un nume: Cristinel Gafița! Gata? Ok, acum îl puteți uita, pentru că nu merită. Omul ăsta a avut nevoie de vreo 12 ocazii pentru a marca un gol în poarta studenților. Altfel, meci slab, între două echipe de duzină.

FCM Tg. Mureș vs. CFR Cluj 0-2
Meci foarte bun pentru nivelul Ligii 1, între două echipe care utilizează și balonul. Cea mai bună și, pe alocuri mai norocoasă, a fost echipa lui Costa care s-a impus cu 2-0.

U Cluj vs. Rapid 2-0
Și uite așa, renumita tikitaka giuleșteană s-a transformat într-o suferindă echipă de pluton. De partea cealaltă, Clujul lui Ionuț arată bine, pe unele porțiuni chiar foarte bine, iar Steaua ar trebui să-și verifice pulsul emotiv.

FC Vaslui vs. Petrolul 0-0
Zero vs. multă muncă! Un meci pe care l-am văzut de nșpe mii de ori la Vaslui în sezonul trecut. Atunci, Wesley, Adailton și Sânmărtean erau ființe vii!

Astra vs. Voința Sibiu 0-1
Atenție!!! Astra se va lupta la cupele europene, poate chiar la titlu, striga nea Niculae...și ce să vezi, ei nici măcar nu leagă 2-3 pase cu o echipă nou-promovată. Bravo Sibiu! Goodbye Tibor!

Steaua vs. CS. Mioveni 4-0
Frumoasă victorie a lotului de tikitaci a lui Ronny Levy. Păcat că n-au jucat cu nimeni. Trebuie să punctăm jocul excelent de picior al tatuatului de serviciu al Stelei, Mihai ”Macho” Răduț!

Gaz Metan vs. Dinamo 0-5
”Măcel!!!”, lătra Borcea pe la toate prosturile de televiziune din țară după fluierul unui mizerabil Sebastian Colțescu. Același Borcea intra în pământ joia trecută după Dinamo - Varteks 2-2. Oare când vom vedea oameni în fotbalul românesc ?

Pandurii vs. FC Brașov 2-1
Grigoraș tace și le bate, ca să mă exprim mai plastic. În altă ordine de idei, la Lignitul Tg. Jiu s-a mai născut o stea, Vranjes. Și logic, dacă e stea e dorit de Steaua!

Oțelul vs. Concordia Chiajna 0-0
Aoleu! Probleme în Paradis nea Stan ? Cred că v-au băgat ăia de la Supercupă ceva în șampanie! Oricum, șansele ca Dorinel să nu asculte imnul Uefa Champions League cresc cu 80%. E clar că ăștia cu sânge dinamovist sunt blestemați. La fel s-a întâmplat și cu Ioan Andone, demis cu câteva ore înainte de meciul cu Roma.

foto