Microbismele etapei a 5-a! Rușinile din Europa continuă ”măcelul”!



În timp ce fostul adversar din Europa League, Vorskla Poltava, pierdea în campionat cu Illichivets Mariupol, scor 1-4, Dinamo învingea mai ușor decât o arată scorul de 2-1, o echipă a Oțelului din Galați pe care scrie dead & buried. Concluzia: ori meciul de joi a fost un blat cu miros de butelii expirate (vorba fanilor alb-roșii), ori Oțelul este o campioană de 2 lei și 60 de bani făcută de un arbitraj jenibil. Răspunsul e inclus în prețul nunții!
Celelalte ”bucureștene” merg ceas chinezesc: Steaua bate un Tg. Mureș fricos, iar Rapidul este aproape de un semi-eșec rușinos la Chiatra Niamț, însă se impune până la urmă cu 2-1.
Un alt meci interesant s-a jucat la Cluj, acolo unde CFR și Deaconu au distrus Sportul cu 6-1.

Să vedem pas cu pas ce s-a întâmplat în toată această etapă:

CFR Cluj vs. Sportul 6-1
Scorul pare a spune că echipa lui Costa a jucat un fotbal excepțional. Ei bine, nu! CFR n-a jucat mai nimic atâta timp cât s-a aflat 11 contra 11 pe teren. Ruptura s-a produs la eliminarea injustă a lui Târnăcop de la oaspeți, atunci când scorul era 1-1. Poate că CFR s-ar fi impus oricum, însă ar fi făcut-o cu o mult mai mare greutate. Nu trebuie să uităm de arbitrajul lui Alexandru Deaconu, unul șmecheresc din cale afară.

Voința Sibiu vs. Pandurii 0-0
Pandurii din etapa trecută cu CFR s-au transformat în Pandurii din eșecul cu Dinamo, iar Voința încă plânge după 3 puncte pe care ar fi meritat să le câștige. Probabil că sibienii nu se vor mai întâlni prea curând cu ocaziile de gol din meciul cu echipa lui Grigoraș.

Astra Ploiești vs. U Cluj 0-0
Dacă s-ar fi jucat 11 la 11, probabil că am fi văzut și ceva goluri în acest meci, însă derapajul mintal al lui Boștină a privat Clujul de mai multe puncte, iar pe fani de un spectacol mult mai frumos. În ceea ce privește Astra lui Șumi, nimic de apreciat, ba din contră, o rușinică cu voce tare! Nu se poate să joci 11 contra 10 și să n-ai nicio ocazie.

FC Brașov vs. FC Vaslui 1-2
S-a mai dus un antrenor pe apa sâmbetei din Liga 1. Este vorba de acest Murcia de la ardeleni, care, deși a pierdut 2 din cele 3 partide pe care le-a pregătit, a imprimat Brașovului un joc spectaculos. Păcat! Să vină Isăilă! Pe de altă parte, Vasluiul merită toate laudele. Nu este ușor să joci din 3 în 3 zile și să mai și câștigi.

Ceahlăul vs. Rapid 1-2
Un meci început perfect de (ex)giuleșteni, s-a încheiat cu echipa lui Răzvan în corzi și cu acesta în tribune. Incredibil sau nu, absența ”moșneagului” Pancu s-a văzut, Sburlea și Cassio fiind mult prea neinspirați.

Dinamo vs. Oțelul 2-1
O nuntă care a stat sub auspiciile meciului s-a încheiat cu victoria obosită a echipei lui Ciobotariu, care, în urmă cu 4 zile fusese umilită în Europa League. Am spus-o și ieri, Dorinel va avea de suferit în Champions League cu această echipă modestă.

Steaua vs. FCM Tg. Mureș 2-0
Un nou meci modest făcut de Steaua după altul bun în Europa. De această dată n-au mai avut în față un adversar redutabil precum a fost Astra acum o rundă, și s-au impus cu un obosit 2-0.

Concordia Chiajna vs. Petrolul 0-2
Am spus-o de o mie de ori și probabil că o voi repeta la infinit: Concordia nu are ce căuta în Liga 1. Ei nu reprezintă fotbalul, ci doar o slăbiciune a unui sistem românesc în care valorile sunt date la o parte. Toată stima pentru Răchită & compania, care au arătat ce înseamnă să joci fotbal.

CS Mioveni vs. Gaz Metan Mediaț 4-2
Cu Dinamo au pierdut 0-5, așa că acest 2-4 de la Mioveni este un pas înainte, un umilitor pas înainte. Bine că vine pauza, altfel era vai și amar de medieșeni. În etapa viitoare, la Mediaș va fi show: vine tikitaka Barcelona!

Iată clasamentul Ligii 1 după 5 etape obosite:




foto