INCREDIBIL! Pițurcă instituie Codul Bețivului!

Pe lângă faptul că s-a născut poet, românul a avut grijă la ieșirea din mamă să aibă și o sticlă de ceva în mânuță. Aparent, aceasta conținea acea substanță nutritivă numită lapte, însă ulterior, din motive strategice, laptele a fost substituit de elemente mai puternice pentru dezvoltarea românului, precum vin, bere, rachiu, coniac și adeseori vodcă.

Pentru a rezuma totul la o singură propoziție, putem spune cu certitudine că ”Românul s-a născut bețiv”. E destul să ne uităm în jurul nostru, unde crâșmele put de duhoarea semenilor beți-criță, la TV, unde 80% din știrile negative au drept cauză consumul excesiv de alcool și, nu în ultimul rând în politică, unde, de la Vodcăroiu și Decebal-Șprițar-Remeș până la BEAsescu se bea într-o veselie.

Trecem acum la ceea ce interesează microbistul contemporan, fotbalulu, un alt domeniu la care românul excelează sau, ca să rămânem în repertoriul bahic, exagerează.Ei bine, poate cu excepția politicii, în niciun alt domeniu al societății românești nu găsim mai mulți bețivi pe metru pătrat decât în fotbal.

Nu vom vorbi chiar despre toți, pentru că vom avea nevoie de 2 luni, ci vom reduce puțin ”aria de selecție a bețivilor” și vom vorbi doar de cei de rasă, de la Națională.

Acești băieți, care dau pe gât așa cum trăgea Maradona pe nas, sunt arhicunoscuți și nu mai merită kilobiții să-i enumerăm. Pentru menținerea lor în atmosfera echipei reprezentative e nevoie urgentă de măsuri de austeritate alcoolică sau, dacă vreți, trebuie găsită o cale de mijloc între sticlă și vestiar.

Astfel, având în vedere faptul că meciuri cu San Marino, Malta, Luxemburg, Insulele Feroe, Liechtenstein vom avea din ce în ce mai des, în condițiile în care urna a paișpea nu ne va mai permite ceva mai bun, FRF-ul, cu acordul lui Victor Pițurcă, au întocmit primul Cod European al Bețivului.

În acest sens, fiecare băutură alcoolică va primi numele adversarului și va avea inscripționată pe etichetă cantitatea pe care fiecare tricolor va avea permisiunea să o consume.

Consiliul de administrație al FRF a făcut publice primele două serii de băuturi din Codul Bețivului pentru meciurile cu Luxemburg și Franța. Iată HF nr. 666 din 11 august 2011:


Luxemburg vs. România, conform HF 666/2011 vom avea următoarele băuturi permise pentru tricolori:

-Bere Luxemburg, 500ml sticla:

* 5 sticle / jucător debutant (Chipciu, Pintili, Chiricheș)

* 5-10 sticle/ jucători cu peste 10 selecții (Bănel, Dodel)

* peste 10 sticle/ jucător Premium (ex: Mutu, Tamaș, Raț, Lobonț etc)

-Vin Luxemburg, 1l sticla

* 0,5 l/ jucător debutant

* 0,75l/ jucător cu peste 10 selecții

* 1l / jucător Premium

România vs. Franța, conform HF 666/2011 vom avea următoarele băuturi permise pentru tricolori:

-Bere de Paris, 333 ml. (14% vol.)

* 1 sticlă/ jucător debutant

* 2 sticle/ jucător cu peste 10 selecții

* 2-5 sticle/ jucător Premium

-Vin de Bordeaux, 1l sticla

* 100ml/ jucător debutant

* 250ml/ jucător cu peste 10 selecții

* 500ml/ jucător Premium

-Extra la victorie: o ladă de Napoleon First Class!

Atenție!!! În cazul unui derby de clasament România vs. Somalia, berea va fi asigurată de sponsorul Federației Române de Fotbal, iar vinul va veni de la Jidvei.

Așadar, iată o soluție care ar avea mari șanse să mai detensioneze atmosfera de la lotul primei reprezentative.

Nota: În situațiile excepționale în care unii mânji tineri vor fi nemulțumiți de cantitatea de alcool alocată, selecționerul îi va trimite acasă și va chema la lot alți tineri dornici de afrirmare..bahică!