Începe US Open! Câți români vom avea în turul II ?

Astăzi debutează pe arenele de la Flushing Meadows ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open. Ajuns la ediția cu numărul 130, turneul are la startul lui și câțiva reprezentanți ai României. Dintre aceștia, mulți vor ieși probabil din turul I, însă nu-i bai, important e să participi, nu-i așa?
Să vedem cine și când pleacă to Romania:

Azi:

Victor Hănescu
(30 ATP) vs. Michael Llodra (Franța, 72 ATP)
Victor este genul de jucător care și dacă ar evolua împotriva sa, tot ar ieși înfrânt, astfel că un meci cu Llodra nu poate însemna decât un nou bilet de avion către România.
Șansele lui Hănescu: 25%

Monica Niculescu (70 WTA) vs. Patricia Mayr (Austria, 86 WTA)
În urmă cu o săptămână o învingea pe Tsvetana Pironkova la New Heaven în runda inaugurală cu 6-2, 6-3 și producea o plăcută surpriză iubitorilor de tenis din România. Sperăm acum la un nou debut pozitiv.
Șanse: 70%

Alexandra Dulgheru (49, WTA) vs. Petra Kvitova (Cehia, 6 WTA)
Este de departe cel mai dezechilibrat meci al zilei de la US Open. Alexandra nu mai face față ritmului din turneele WTA din acest an, astfel că Kvitova va accede fără probleme în turul secund. Simt și un 6-0 în acest meci.
Șanse: 1%

Mâine:

Irina Begu (48, WTA) vs. Roberta Vinci (Italia, 18 WTA)
Am văzut ultimel 2 dueluri dintre cele două jucătoare jucate în acest an, iar concluzia este una simplă: dacă va avea încredere în forțele proprii, Irina nu are cum să nu treacă în turul II. Vinci nu impresionează, ci se bazează doar pe greșeala adversarului.
Șanse: 60%

Simona Halep (53, WTA) vs. Na Li (China, 6 WTA)
Na Li nu are un parcurs excepțional după triumful de la Roland Garros, însă nici Halep nu face ravagii în ultima perioadă. Sperăm la o minune.
Șanse: 30%

Sorana Cârstea (93 WTA) vs. Yanina Wickmayer (Belgia, 20 WTA)
O altă jucătoare care s-a stins înainte de a exploda în tenisul mondial, Sorana este mai potrivită pentru scena de la Hollywood, acolo unde auzisem că face ravagii. Probabil că va pleca și ea acasă încă din prima zi.
Șanse 35%

foto