Atenție! Îți place jurnalismul ? Nu te specializa pe Ucraina și Polonia!

Ești obsedat de informație ? Îți place să fii la curent cu tot ce mișcă în lume, de la rochia de unșpe milioane de euro a Elenei Udrea și până la kilele de grăsime de pe fundul Serenei Williams ? Nimic mai simplu! Înscrie-te la Facultate de Jurnalism din satul/orașul tău natal!
Atenție mare însă! Înainte de a ajunge casnic, adică undeva prin anul 2 sau 3, depinde de ce salarii primesc profesorii, vei avea de parcurs ceva cursuri de dicție! Nu-ți fă griji, le vei trece, însă va trebui să-ți utilizezi limba din plin! Știu, dacă cititorii acestui blog ar frecventa clubul Bamboo ar crede că-i insult, însă nu e așa, pentru că mă refer la limba, ca organ de pronunțare corectă a cuvintelor!
În cazul în care ești norocos (adică, ai un tată șpăgar, o soră ”bună”, pile la șefi sau pur și simplu ai talent) și prinzi un post în domeniul jurnalismului sportiv, ai grijă mare la sfatul meu:
Nu te specializa pe campionatul Ucrainei!!!
Spun asta după ce am văzut astăzi numele echipelor din eșaloanele inferioare care participă în Cupa Ucrainei, respectiv cea a Poloniei. Ia priviți și încercați să pronunțați:

Cupa Ucrainei:
Stal Dniprodzerzhynsk vs Makiyivvuhillya Makiyivka 1-0
Berehvydeyk vs. Naftovik 1-0

Prykarpattya vs. FC Poltava 1-2
Titan A vs Nyva Vinnycja, cică amânat (păi la ce nume aveau)

Cupa Poloniei:
Gryf Wejherowo vs. Sandecja 1-0
Kleczew vs. Kluczbork 0-2
Nieciecza vs. LKS Lodz 0-2
Olsztyn vs. Szczecin 1-0

Marcatorii nu i-am mai precizat întrucât nu vreau să produc fracturi limbistice!

PS.Oare cum s-ar descurca unii comentatori din România dacă ar avea de comentat un meci Stal Dniprodzerzhynsk vs Makiyivvuhillya Makiyivka ? Cred că numai Bogdan Socol ar face față!:)