Twente - Vaslui 2-0! ”Românii”, o rușine pentru fotbal!

Imediat după jenanta prestație avută în Olanda cu Twente în turul III preliminar al Uefa Champions League, scor 0-2, mai marii oficiali ai clubului oficial au venit cu o grămadă de scuze, menite să mai înlăture din rușinea de fotbal pe care au prestat-o la Arnhem.
Hizo, un antrenor depășit de tot ceea ce înseamnă luciditate și realism, ne zicea cu toată seriozitatea că echipa lui a prestat un joc excelent din punct de vedere tactic și, în mod logic, acuza arbitrajul. La fel o făcea și reinventatul președinte Constantin Zotta. În ceea ce-l privește pe Adrian Porumboiu, acesta a adoptat tactica ”Jiji” și a început să dea în jucători, făcându-i mansardless, paraleli cu fenomenul sau pur și simplu ciobani.
Dacă au probleme cu mansarda, sunt ciobani sau nu, e problema lor, însă ceea ce am văzut aseară în Olanda nu face altceva decât să confirme un lucru arhi-confirmat, fotbalul din România e de porc, iar FC Vaslui se include în acest rahat.
Când acuz echipa moldoveană nu o fac din cauza scorului de 0-2, unul care teoretic poate fi recuperat oricând, ci din pricina jocului sub orice critică prestat.
În primul rând, au intrat morți pe teren, iar bara lui Adailton și golul anulat al lui Wesley s-au născut din două faze fixe întâmplătoare.
Apoi, când toată lumea aștepta forcingul de final, întrucât 0-2 nu e un scor tocmai bun de întors, echipa de ”aștrii” a marelui Hizo s-a retras precum broasca în carapace, preferând jocul ciobănesc. Apropo de acest cuvânt ovin, am văzut aseară niște faulturi de-a dreptul antice comise de jucătorii lui FC Vaslui. Cel comis de Raul Costin care a premers golul de 2-0 a fost o combinație de probleme la mansardă, ciobănism și amatorism. Cred că un arbitru mai serios ar fi acordat cel puțin 2 cartonașe roșii în această partidă, întrucât intrarea lui Costin nu a fost singura, Papp, Pavlovic și Jovanovic arătându-și și ei foarte frecvent calitățile de țărani.
Am auzit și multe voci din presa sportivă de pe la noi spunând următoarele absurdități: ”FC Vaslui a avut o șansă imensă pentru că Twente e o echipă accesibilă”. O să vedem noi ce accesibilă a această echipă de ”2 lei” Twente atunci când va umili Vasluiul și la Piatra Neamț. Păi bă, dacă o echipă Twente cu rezerve și jucătorii de 19 ani a dominat un Vaslui plin de așa-zise vedete, ce să mai discutăm atunci când la olandezi vor intra jucători precum Landzaat sau Ruiz ? De fapt, nu o să discutăm, ci o să vedem la finalul meciului de la Piatra Neamț!
Revenind puțin la echipa noastră, trebuie spus că în afară de Lucian Sânmărtean, un jucător cu un talent enorm dar cu un caracter îndoielnic și Adailton, un veteran care aleargă mai mult decât orice manelist de 20 de ani din Liga 1, nimeni nu merită nici măcar să viseze la cupele europene.

foto