Microbismele etapei 1! De la Rapid-tikitaka la Steaua-expirata!

Fără surle și trâmbițe, și mai ales fără spectacol, a început o nouă ediție de campionat a Ligii 1 - bere de mâna a doua. Nici măcar televiziunea care transmite 'nșpe mii de partide, DigiSport, nu este prea entuziasmată de startul acestui noroi intern. Pe undeva este de înțeles, atunci când ai la îndemână și alte întreceri precum Premier League. Nu același lucru îl putem spune despre gsptv și dolce, care, deși dau câte un amărât de meci pe etapă, gen Mioveni-Chiajna, ni-l oferă HD, 3D și super triple HD.
Să revenim la ceea ce vrea să însemne fotbal. După prima etapă avem cam așa: Rapid campioană, Steaua penibilă, Dinamo hydridă (old-new) CFR din nou puternică și o gloată de echipei mici și foarte mici.
Hai să le luăm la mână pe fiecare:

* Rapid vs. FC Vaslui 3-0 !

Debut perfect pentru Rapid și pentru Răzvan Lucescu în fața unui Vaslui penibil din toate punctele de vedere, de la jocul din teren și până la declarațiile antrenorului și patronului. A fost de departe echipa care a jucat cel mai convingător în această primă etapă

* Dinamo vs. FCM Tg. Mureș 1-0 !
Fără să forțeze, trupa new-ului Ciubotariu a învins un Mureș complexat în fața lui Dinamo. Ardelenii n-au jucat chiar atât de slab precum moldovenii lui Hizo cu Rapid, însă s-a văzut că au acea frică specifică unei echipe mici.

* CS Mioveni vs. U Cluj 0-1 !
Câte un pic, pic, pic! Cam așa am putea caracteriza dorința ”studenților” de a ajunge pe culmiile fotbalului intern. O victorie scurtă, dar meritată, contra unei echipe care trăiește doar prin prisma vedetelor expirate din lot: Dică, Neaga sau Tănasă.

* Voința Sibiu vs. Steaua 1-1 !
Un egal echitabil, între două echipe de subsol la ora actuală. Sibiul este de înțeles, în timp ce Steaua nu prea. Nu prea dacă ne gândim la obiective, însă dacă privim foaia de joc: Bicfalvi, Rusescu sau Latovlevici nu poți cere mai mult.

* Ceahlăul PN vs. Pandurii Tg. Jiu 1-1 !
Dat fiind faptul că s-a jucat în prima etapă, meciul a fost unul cât se poate de corect. Dacă se juca în etapa a 26-a, discutam acum 3 zile despre ratarea ”de neînțeles” a lui Paul Batin.

* CFR Cluj vs. Astra 2-0 !
Niște clujeni total schimbați față de rușinile care se prezentau pe teren în finalul sezonului trecut au trecut de niște ploieșteni obosiți, probabil de obiective.

* FC Brașov vs. Gaz Metan Mediaș 2-1 !
N-aduce meciul ce-aduce ultima secundă! Di Stefano, fotbalistul cu nume și ceva firmituri de talent, marchează în minutul 90+ceva prelungiri, un gol de aur pentru o echipă FC Brașov mult schimbată în rău față de sezonul trecut.

* Concordia Chiajna vs. Sportul 1-2 !
Unșpe secunde le-au trebuit celor din Regie să deschidă scorul pe terenul echipei lui Diniță. Aceștia din urmă au avut nevoie de alte 120 pentru a egala. A urmat apoi recitalul lui Marius Avram, care l-a eliminat semi-gratuit pe Claudiu Dumitrescu de la Gazde. În final, în mod logic, Sportul a marcat golul de 3 puncte.

* Petrolul vs. Oțelul 2-1 !
Nu toate echipele se numesc ”Steaua”, să poată fi învinse așa de ușor, este motto-ul de care se va lovi trupa lui Dorinel de azi înainte. Petrolul, cu Oprița, Florentin Dumitru și Pompiliu Stoica în prim plan, a bătut o echipă extrem de darnică în faulturi și cartonale roșii. Așadar, se anunță vremuri roz pentru Dorinel...mai ales în Champions League!

foto