România, loseri și la Under-19 !

După ce ”naționala” de seniori ratează campanie după campanie la turneele finale de campionate mondiale sau europene, iată că a venit și rândul celor mai mici să demonstreze trista zicală conform căreia ”românul s-a născut loser” (plus/minus outsider). În ceea ce-i privește, micuții se califică (cu sau fără wild-card), însă odată ajunși la locul faptei o comit precum Bănel pe Bernabeu.
Primii pui de loseri au fost cei de la Under-17, care, deși s-au calificat la Campionatul European din Serbia în această primăvară, n-au făcut decât să confirme zicala ”important e să participi”. Nu spun că au avut o evoluție rușinoasă, însă au fost cel puțin fricoși. S-a văzut la finalul grupei: ultimul loc.
Bomboana de pe colivă au pus-o mai marii lor colegi de la Under-19, care, calificați din oficiu la Campionatul European din România, au avut o evoluție jenantă, ocupând la finalul grupei de calificare ultimul loc, cu un singur punct.
Din cei prezenți în echipa lui Burchel (under-19), nu prea sunt muți care merită menționați, poate doar Nicolae Stanciu (Unirea Alba Iulia) și Ionuț Năstăsie-foto (Steaua). Fără nicio exagerare, cred că Năstăsie este mai bun decît 80% din mijlocul de care dispune Steaua la ora actuală și cel mai probabil NU va fi luat în prima echipă..c-așai în (ex)Ghencea!

foto