Mainz - Gaz Metan, Dinamo - NK Varazdin! Să jucăm fotbal!

După rușinea de fotbal pe care ne-a prezentat-o echipa lui Viorel Hizo, FC Vaslui, în turul III preliminar al Uefa Champions League, astăzi a venit rândul celor de la Gaz Metan Mediaș și Dinamo să mai șteargă puțin din pata de pe orgoliul fotbalului românesc.

Medieșenii evoluează pe terenul nemților de la 1.FSV Mainz 05, revelația sezonului trecut din Bundesliga, într-o confruntare super-dezechilibrată. Iată și de ce:
- între Bundesliga și Liga 1 există o diferență imensă din absolut toate punctele de vedere; sezonul 2005-2006, când Rapid elimina tot ce prindea din Germania a fost o fericită întâmplare, cu care nu ne vom mai întâlni în următorii 30-40 de ani.
- cel mai bun jucător de la Gaz Metan, Eric de Oliveira, nu joacă în această seară.
- Gaz Metan are experință 0,27 în Europa; nici Mainz nu stă mult mai bine, însă când vii dintr-un campionat cu Bayern, Dortmund sau Leverkusen, who cares?
- rezultate importante înregistrate de Mainz în ultimele luni în Bundesliga: HSV - Mainz 2-4, Schalke 04 - Mainz 1-3; Schalke, acea echip care a măturat pe jos cu Interul obositului Cristi Chivu.
În ceea ce privește echipa noastră, Cristi Pustai este adeptul unui fotbal curat, deschis, fără prea mari preocupări defensive, astfel că sunt șanse să vedem, dacă nu un rezultat pozitiv, măcar un spectacol sportiv de calitate. Haide Gazu!
Pronostic: Mainz - Gaz Metan 2-1 și meci tare în retur!
Partida 1.FSV Mainz 05 - Gaz Metan Mediaș (turul III preliminar al Europa League) va începe la 21:30 și va fi transmisă în direct de DigiSport2.

Echipe probabile:
Gaz Metan: Pleșca – Hoban, Akaki, Trtovac, Zaharia – Nicandro, Todea (C), Petre, Munteanu, Pârvulescu – Bawab.
Antrenor: Cristi Pustai

Mainz: Wetklo – Noveski, Svensson, Pospech, Fathi – Ivanschitz, Soto (C), M. Riise, Polanski – Choupo-Moting, Allagui
Antrenor: Thomas Thuchel

În celălalt meci al zilei, Dinamo vrea să uite de Hajduk Split printr-o victorie cu NK Varazdin.
Teoretic, câinii au o misiune ușoară cu locul 11 din ediția trecută din Croația, însă nici Elfsborg sau Nijmegen nu au fost lăudate prea mult în trecut și au eliminat trupa lui Borcea din Europa.

Dinamo - NK Varazdin (turul III preliminar al Europa League) va începe la 21:00, în direct la Digisport 1.

Echipele probabile:
Dinamo: Bălgrădean - L. Rus, Scarlatache, Moţi, Diabate - Torje, D. Kone, C. Munteanu, Alexe - Dănciulescu, M. Niculae

NK Varazdin: Krklec - Brlecici, Tkalcici, Glavina, Simek - Conjar, Aganovici, Punocec, Glavica - Vugrinec, Sacer

Pronostic: Dinamo - NK Varazdin 3-1

foto