Mainz-Gaz Metan 1-1! Dinamo-Varazdin 2-2! Twente-Vaslui 2-0! Bine, slab și dezastruos!

Încheiem o săptămână europeană aproape catastrofală pentru echipele de club din România. De fapt, cred că e mult spus ”echipe”, întrucât dacă ne uităm la Dinamo, și mai ales la Vaslui, observăm cum această noțiune nu-și mai are sensul.
Astfel, Dinamo, sau mai exact ”new Dinamo”, cum este alintată trupa lui Liviu Ciobotariu, nu este decât o adunătură de jucători tineri blazați (Alexe și Torje), jucători plafonați (Moți) sau veterani care ar trebui să dea o mai mare atenție cuiului (Dănciulescu, Niculae, Munteanu). Nu putem spune că după acest Dinamo-Varazdin 2-2, trupa din Ștefan cel Mare este eliminată, ba dimpotrivă, cred că încă au șanse bune, Varazdin nefiind nici măcar 50% din Hajduk, însă ce naiba te faci dacă dai în play-off de un Fulham, Rennes sau FC Brugge. Răspunsul e simplu: te faci de cacao..specialitatea casei pentru dinamoviști.
Trecem la trupa lui nea Adi Porumboiu, FC Vaslui, acolo unde dăm de un adevărat conglomerat de vedete...expirate. Wesley, dacă era fotbalist de talie mondială juca cel puțin la o echipă din primele 5 din Portugalia, Adailton nu mai poate, Sânmărtean joacă numai când are chef, Temwanjera a greșit meseria, iar rumânii din lot sunt mai timizi decât Bănel pe Bernabeu. Twente-Vaslui 2-0, iar concluzia e una singură: Liga Campionilor e pentru cei ce joacă fotbal, nu pentru amatori estici.
Singura echipă care a ținut fruntea sus în această săptămâna cenușie a fotbalului de club din România, a fost Gaz Metan Mediaș, care a scos un 1-1 istoric în Germania, contra locului 5 din sezonul trecut FSV Mainz. Rezultatul trupei lui Pustai este unul URIAȘ, însă faptul că Mediașul a depășit în această săptămână fotbalul falimentar din București și de la Vaslui nu ar trebui să surprindă. Încă de pe 15 octombrie 2010, într-un articol intitulat Gaz Metan Medias, lectie de fotbal pentru panaramele din sud, anticipam această întorsătură a lucrurilor. Oricum, Dinamo e mic copil, să vedeți prestația echipei pe cale de dipariție, Steaua, în acest an în Europa.
Așadar, Mainz-Gaz Metan 1-1, iar Mediașul lui Pustai, chiar dacă nu se va califica, va rămâne în mintea fanilor ca o echipă care joacă fotbalul acela plăcut ochiului. Nu întotdeauna se întorc învingători, însă e datoria lor să încerce și nu să devină penibili precum alți compatrioți.

foto