Cele mai tari 11 transferuri realizate în 2011!

Din miliardele de zvonuri legate de bombele de pe piața transferurilor din Europa, numai câteva s-au concretizat. Deocamdată, Tevez e tot la City, Fabregas încă mai plânge la Barca, Adebayor strigă după Real iar Sneijder râmăne un vis imposibil pentru Ferguson.
Au existat însă și ceva realizări în câmpul muncii. Să le vedem pe cele mai tari:

11. Shay Given (Manchester City) transferat la Aston Villa
Eternă rezervă la City a mult mai valorosului Hart, veteranul irlandez de 35 de ani a semnat un contract pe 5 sezoane cu echipa lui Alex McLeish.

10. Alexander Doni (AS Roma) transferat la Liverpool
Venit gratis de la Roma, portarul de 31 de aniva avea de luptat cu Jose Reina pentru postul de titular . 179 de meciuri a jucat Doni pentru echipa din capitala Italiei, câștigând și 2 Cupe ale Italiei.

9. David de Gea (Atletico Madrid) transferat la Manchester United
Imediat după ce a devenit campion european cu Spania la Under 21, tânărul de 20 de ani a semnat un contract pe 5 ani cu United. De Gea are acum o misiune foarte grea, aceea de a-l face uitat pe veteranul Edwin van der Sar.

8. Gervinho (Lille) transferat la Arsenal
După 36 de goluri marcate în cele 93 de prezențe în tricoul campioanei Franței, ivorianul în vârstă de 24 de ani și-a îndeplinit visul de a juca pentru Arsenal. Să vedem dacă va prinde primul 11, într-un lot destul de bogat al tunarilor.

7. Gael Clichy (Arsenal) transferat la Manchester City
Pe 4 ani a semnat francezul de 25 de ani cu rivala celor din Londra, pentru o sumă de transfer încă necunoscută oficial. Surse din presa britanică afirmă că ar fi vorba de 10 milioane de dolari.
Venit la Arsenal în 2003 de la Cannes, Clichy a evoluat de 264 de ori pentru tunari și a făcut parte din lotul care în sezonul 2003-2004 a triumfat în Premier League fără nicio înfrângere.

6. Charlie Adam (Blackpool) transferat la Liverpool
Circa 13 mil. de dolari a plătit Liverpool retrogradatei în Premiership, Blackpool, pentru asigurarea serviciilor jucătorului care a marcat 12 goluri în sezonul trecut al EPL.

5. Jordan Henderson (Sunderland) transferat la Liverpool
Component al naționalei Under-21 a Angliei, Henderson a semnat un contract pe 5 ani cu Liverpool pentru o sumă de circa 30 de mil. de dolari. De 79 de ori a jucat tânărul de 20 de ani pentru echipa lui Steve Bruce, reușind să înscrie 5 goluri.

4. Ashley Young (Aston Villa) transferat la Manchester United
Internaționalul englez de 25 de ani a semnat un contract pe 5 sezoane cu echipa lui Sir Alex Ferguson. Pentru mijlocaș s-au plătit circa 30 de milioane de dolari.
Venit la Villa de la Watford în 2007, Young a jucat de 190 de ori pentru trupa din Birmingham, marcând 38 de goluri.

3. Stewart Downing (Aston Villa) transferat la Liverpool
De trei ori au încercat cei de pe Anfield să-l achiziționeze pe mijlocașul englez și numai din ultima încercare au reușit după ce au ridicat oferta la 32 de milioane de dolari. Cu 27 de prezențe în echipa națională, Downing devine cel de-al 4-lea transfer al lui Kenny Dalglish, după Jordan Henderson, Charlie Adam și Alexander Doni.

2. Alexis Sanchez (Udinese) transferat la Barcelona
Surse oficiale din cadrul clubului catalan afirmă că Telenovela ”Alexis Sanchez” s-a încheiat, după ce jucătorul lui Udinese va semna un contract pe 5 ani cu cea mai bună echipă din lume.
Suma pentru care jucătorul va semna cu echipa lui Messi este una de 35 de mil. de dolari plus alte 15 milioane de dolari ”variabile”, adică bonusuri de obiectiv.

1. Sergio Aguero (Atletico Madrid) transferat la Manchester City
Aguero a semnat un contract valabil pentru următorii cinci ani de zile cu clubul englez. Spaniolii de la Atletico au primit nu mai puțin de 45 de milioane de euro în schimbul jucătorului. Mai râmăne doar o întrebare: Va face Kun cuplu cu Tevez ?

foto