EXCLUSIV 100%! Măsurile luate de Rapid, Dinamo și Steaua din postura de șefi ai LPF!

Un mare șef din fotbalul românesc vine cu soluția salvării fenomenului din ghiarele nemiloase ale celui supranumit Mitică Dragomir. Salvarea nu va veni concomitent pentru toate grupările, ci, conform propunerii, rând pe rând, step by step cum ar zice australianul. Astfel, iluzionistul din Ghencea a zis așa:
”Să fie lumină la LPF! Fiecare club din Liga 1 să dețină șefia, prin rotație, timp de 6 luni”.
Dacă ideea va avea sau nu un impact benefic asupra fotbalului autohton este greu de spus (am zice noi, pentru a continua discuția) însă un lucru este cert: fiecare se va ghida după deviza ”cine-mparte, parte-și face”.
Să vedem acum, printr-un simplu exercițiu de imaginație, legislația pe care o vor adopta cele mai puternice cluburi din România, în cazul primirii acestei funcții decizionale:

1. Rapid, Președinte LPF!
George Copos a înaintat deja o cerere pentru ca feroviarii bucureșteni să fie primii legiuitori ai LPF. Pe undeva este de înțeles acest lucru, având în vedere sărăcia accentuată prin care trece fostul Vicepremier al României.
Printre măsurile care vor fi luate de ”omul cu arici”, se remarcă:
a) Reducerea accizelor la energia electrică utilizată pe Giulești
b) Rejucarea partidei Rapid-Steaua (întreruptă în 2008), din minutul 73, de la scorul de 1-0, fără Florin Lovin și fără Alexandru Deaconu, zic si ”The Lighter”
c) Raționalizarea consumului de apă și hârtie igienică la stadionul Giulești
d) Trecerea de la autocar la tren și de la avion la vapor (iar acolo unde nu există cursuri fluviale, la căruță) în deplasările intern ale prim-divizionarelor.

2. Dinamo, Președinte LPF!
Într-o primă instanță, vom asista la o luptă corp la corp în interiorul clubului din Ștefan Cel Mare, între trio-ul Borcea-Badea-Săvulescu.
După ce va fi declarat câștigător prin decizie tehnică, Cristi Borcea va elabora următorul pachet legislativ:
a) Un decret de lege intitulat ”Orice dușman își are Nașul”, prin care va obliga adversarii din fotbalul românesc la crearea unor cupluri fin-naș (sa viceversa). Odată aprobată, legea va da naștere unor alianțe religioase: Mircea Sandu-Marian Iancu, Mihai Stoica-Victor Piturca, Adrian Mititelu-Dumitru Dragomir sau Marius Stan-Adrian Porumboiu.
b) Va propune dezbaterii în plenul Cex., ridicarea unei statui reprezentându-l pe ”Jean Pădureanu călare...pe o mătură”, având ca motto: ”Io v-am dat puncte cu sacu', voi m-ați măturat ca dracu'”
c) Vor fi decorați cu ”Steaua României în grad de Mari Șmecheri” următorii:
- Ionică Serea, pentru meritele excepționale în aducerea Cupei în Ștefan Cel Mare! - Mikloș Nagy, pentru ”ochiul pe Thereau” din derby-ul Dinamo-Steaua din 2006 - Sorin Corpodean, pentru întreaga activitate

3. Steaua, Președinte LPF!

Din nefericire, la ora la care clubul roș-albastru va trebui să intre în posesia președinției LPF, numele echipei va fi unul nou. în speță al vreunui sat din jurul capitalei, astfel că se va trece din nou la Rapid. În ciuda acestui episod nefericit, se pare că patronul foștilor ”militari” va apuca să ia și el o scurtă și radicală măsură legislativă. Conform surselor din MAI, se va emite un mandat de arestare de urgență a individului Bunică Romică, având capete de acuzare următoarele: trădare de neam și de țară, evoluție contra bunelor moravuri și ultraj de la patron!

foto