După-atâta frig şi ceaţă, uite cade Bistrița!

Fotbalul românesc plânge cu un ochi și râde cu alți 3-4 după ultimele mișcări de trupe din Liga 1. Astfel, dacă retrogradarea Timișoarei a întristat cel puțin un un oraș întreg, nu același lucru îl putem afirma despre căderea în eșaloanele inferioare a Gloriei Bistrița.
Sunt absolut convins că în afară de câțiva membrii ai CAB-ului (cooperativa agricolă de blătuire) în frunte cu ”tata Jean”, nu plânge nici dracu după această echipă falsă a Ligii 1, acest cancer care părea a fi îmbibat pe veșnicie în inima fotbalului autohton.
După jenibilul meci pierdut de curând în Ghencea, Jean Pădureanu, acuzat fiind din tribună de fanii Stelei de meciurile mizerabile din trecut, spunea fără niciun fel de jenă ca: ”Nu mai fac blaturi de 5-6 ani”. În mod normal, într-o țară civilizată instituțiile statului ar fi trebuit să se autosesizeze după un astfel de autodenunț șmecheresc, dar, trăind în România, corupția se întinde de ”sus până jos” și personaje ca nea Jean trăiesc liberi precum păsărelele cerului.
În mod paradoxal, nu reciprocitățile l-au curățat pe putredul moșneag, ci, conform ”prietenilor” mai vechi ai blăteanului, niște proști din cadrul clubului care nu au știut să gestioneze niște mărunțișuri datorate statului.
Cu siguranță că unele echipe precum Ceahlăul, Mioveniul sau CFR-ul îi vor duce dorul Gloriei...Gloata știe de ce!!! În schimb, iubitorii fotbalului românesc, așa cum e el, slab și vai de mama lui, DAR CORECT, ar trebui să desfacă șampania!
Poate că nu e bine să te bucuri de necazul altora, însă când vorbim de o echipă nocivă pentru competiția sportivă în sine, precum Bișnița, nu poți decât să fii super fericit!

sursa foto