Preview: Barcelona vs. Manchester, Finala Champions League!

Poate ca Australia nu are cel mai valoros fotbal din lume, insa are cu siguranta oameni de fotbal de o valoare indiscutabila. Unul dintre acestia este actualul analist de la FoxSports, Mark Bosnich , fost portar in Premier League la Manchester, Chelsea si Aston Villa.
Spre deosebire de analistii romani, gen Ilie Tragedie sau Aurica Ticligol care ne zic de vreo 20 de ori pe saptamana ca mingea e rotunda si fotbalul se joaca unspe' la unspe', Bosnich mai are si idei demne de luat in considerare. Astfel, dupa ce i-am vazut impartialitatea dezarmanta in legatura cu prietenul Kevin Muscat, haideti sa vedem un "intro" al Finalei Ligii Campionilor din aceasta seara:

Ce trebuie sa faca Manchester pentru a stopa tavalugul catalan ?

*Sa fie "pozitivi" in ceea ce inseamna atitudinea fata de jocul in sine. Cu alte cuvinte, sa nu mearga pe ideea practicarii unui joc de "morcovari", cum a facut Mourinho, pentru ca asta va conduce la o infrangere sigura.
Aici Bosnich are acoperire in trecutul apropiat, mai precis in disputele Real-Barca (repriza I) si finalul meciului Arsenal-Barcelona din UCL, atunci cand, dominat fiind, Barcelona nu a mai avut niciun fel de replica.

* Manchester trebuie sa atace !
Daca ne uitam la finala din 2009, acel 0-2 de la Roma, vedem cum trupa lui Ferguson a fost pur si simplu sufocata de ofensiva Eto'o, Messi & compania.

* Cuplul Hernandez - Rooney poate face diferenta!
Rooney - Hernandez in atac sprijiniti de Antonio Valencia - Ji-Sung Park pe cele doua flancuri par a fi cele mai probabile constructii ofensive pentru englezi.

* Xavi, triple X-factor!
La Barcelona, cei mai multi il vad pe Messi ca fiind factorul X de la creatie. In realitate insa, factorul X, sau, "triple X-factor" este acest "dirijor" Xavi, din piciorul caruia pleaca sute de pase perfecte de-a lungul unei partide.

* Cine il stopeaza pe Xavi ?
Probabil Carrick sau Giggs, sau daca nu, jocul de posesie pe care nimeni nu l-a mai practicat pana acum impotriva Barcelonei. Intrebarea e: poate United sa domine Barcelona ?

Echipe probabile:

Barcelona (4-3-3)


Valdes; Dani Alves, Mascherano, Pique, Puyol; Xavi, Busquets, Iniesta; Pedro, Messi, Villa


Manchester United (4-4-1-1)

Van der Sar; Fabio, Vidic, Ferdinand, Evra; Valencia, Giggs, Carrick, Park; Rooney; Hernandez

Intalniri memorabile Manchester vs. Barcelona de-a lungul istoriei:


1984, Cupa Cupelor, sferturi de finala: Manchester - Barcelona 3-2 (dupa 0-2 in tur), a fost un duel Maradona vs. Bryan Robson, castigat de britanic.
1991, Cupa Cupelor, Finala: Manchester - Barcelona 2-1, dubla galezului Hughes i-a adus lui Ferguson primul trofeu pe banca "diavolilor"
1994, UEFA Champions League, faza grupelor: Barcelona - Manchester 4-0, revansa catalanilor a venit cu varf si indesat din partea lui Stoichkov dubla, Romario si Albert Ferrer
2009,
UEFA Champions League, Finala: Barcelona - Manchester 2-0, Cristiano Ronaldo a fost din nou eclipsat de geniul inegalabil al lui Messi.

Palmares:
Ambele formatii tintesc titlul cu numarul 4, tot atat cat au Ajax si Bayern

Pronostic monden!
Iker a zis ca Manchester va triumfa!
Nu e vorba de portarul Realului, Iker Casillias, ci de o caracatita din sudul Spaniei. Din fericire pentru trupa lui Guardiola, Iker nu se afla in forma omologului decedat Paul din Oberhausen, si mai greseste previziunile (vezi El Clasico din Liga Campionilor)

Pronostic REAL!
Barcelona vs. Manchester 3-1

*Pentru desfasurarea LIVEtext a Finalei: Tikitaka.ro

sursa foto