Andrei Niculescu NU are habar de fotbal !

Un fleac i-au ciuruit reprezinta deja mult prea putin pentru ceea ce s-a petrecut in aceasta seara pe Wembley, acolo unde Barcelona a aratat lumii intregi, adica fanilor fotbalului frumos, dar si fanilor lui Mourinho, adica acei frustrati care inca spun ca echipele antrenate de portughez au fost odata si odata superioare catalanilor, CE INSEAMANA SA JOCI FOTBAL!
Asadar, dragii mei suporteri ai Realului, Interului si ai stilului mizerabil al portughezului, daca nici acum nu v-ati convins ca FC Barcelona este acum si in veci vecilor superioara stilului echipelor pe care le simpatizati, atunci inseamna ca habar nu aveti de fenomenul numit fotbal!
Apropo de astia care nu au habar de fotbal, iata un exemplu de corectitudine deontologica gasit in presa sportiva din Romania. Prietenul nostru este un jurnalist cu state vechi intr-ale datului cu bata-n balta, si anume Andrei Niculescu.

Ei bine, Andrei nu se dezminte, si dupa ce ne-a spus ca Hagi e antrenor mare, vine acum, in ajunul finalei de Uefa Campions League si ne spune urmatoarele idei scoase probabil dintr-o lume paralela cu realitatea: "Probabil că nici măcar Nostradamus, ale cărui profeţii le privim şi acum cu un amestec de respect şi neîncredere, nu s-ar fi hazardat să dea un pronostic pentru această finală. Cine spune că un astfel de meci are o favorită certă nu are habar de fotbal. O finală e cu totul altceva, iar finala Ligii Campionilor e un Everest al fiecărui fotbalist, de unde şi energiile, de multe ori nebănuite, pe care fiecare le descoperă cu această ocazie." (Everestul e pe Wembley)
In primul rand trebuie sa-l scutim de orice critica pe nenea Nostradamus, care, fie vorba intre noi nu le prea avea cu fotbalul si e normal sa fie pe langa subiect.

In al doilea rand, domnul jurnalist zice cam asa: "Cine spune că un astfel de meci are o favorită certă nu are habar de fotbal."
Pai bine domnu' "specialist pe probleme de fotbal european", daca nici Barcelona nu mai este echipa clar favorita in fotbalul contemporan, atunci cine naiba mai e favorit, Realul jenant al lui Mourinho, Interul penibil batut cu gheata lui Raul sau vreo echipa de 2 lei din Italia ?

Fiti atent domnu' Andrei la urmatoarele cifre (sursa tikitaka.ro):
Posesie: Barcelona 63% vs. Manchester United 37% !
Total suturi: Barcelona- 19 vs. Manchester United 4 !
Suturi pe poarta Barcelona- 12 vs. Manchester United 1 !
Cornere: Barcelona- 6 vs. Manchester United 0 !
Mai vreti? Ok, inca una si ma duc!
Interventii ale portarilor sau "saves" cum ar zice Fergusonu:
Barcelona 0 (Valdes a jucat carti) vs. Manchester United 8 (asa ca inainte de pensionare)

Asadar, domnule Andrei Niculescu, inainte de a zice ca "Cine spune că un astfel de meci are o favorită certă nu are habar de fotbal." ar trebui sa mai vizionati si dumneavostra vreo 4-5 meciuri pe saptamana. Nu de alta, dar e pacat ca Meme Stoica si Ilie Dumitrescu sa fie lasati singuri in platoul de debitat "lucruri" marete de la digi!

sursa foto