Habemus Campioana! Otelul, Poli sau Vaslui ?!

Mare bucurie la Galati, acolo unde in urma cu cateva minute s-a incheiat partida Otelul - Poli Timisoara, scor 2-1.
Parinti, bunici, copii, jandarmi, catei, purcei, porumbei, cu totii au navalit pe iarba cu miros de Champions League de la Galati pentru a aduce laude NOII CAMPIOANE A ROMANIEI!
Dar, pentru ca traim in Romania, treaba este oablă precum covrigul, asa ca cei care au strigat in gura mare Otelul Campioana, au facut-o cu 50% din corzile vocale. De ce zic asta ? Pai simplu! Pentru ca mai sunt multe meciuri ramase de disputat pana la ADEVARATUL final al campionatului.

Daca mergem "pe mana" zvonurilor conform carora titlul l-ar putea decide TAS-ul, atunci avem de a face cu trei scenarii care ar da sanse atat Otelului, Timisoarei cat, surprinzator, si Vasluiului la titlu. Sa le vedem:

1. Otelul Campioana!
sanse 70%
Fara meciul castigat la masa verde cu Pandurii, galatenii ar avea 64 de puncte si inca doua deplasari destul de dificile. Dificile ar putea sari foarte rapid intre ghilimele, intrucat atat oltenii cat si ploiestenii de la Astra pot adopta foarte rapid stilul "capra", iar Dorinel & compania ar putea lua lejer punctele necesare castigarii titlului. Ceferisitii stiu de ce !

2. Poli Campioana! sanse 20%
Otelul nu scoate mai mult de doua puncte din deplasarile cu Pandurii si Astra, iar Timisoara trece pe teren propriu de Dinamo, echipa mai preocupata de finala cu Steaua din Cupa Romaniei.

3. FC Vaslui Campioana! sanse 10%
Acesta pare un scenariu SF, insa matematic este inca posibil. Trei sunt conditile care trebuiesc indeplinite pentru a-l face pe Adi Porumboiu campion:
a) Otelul pierde la Turnu Severin cu Pandurii, apoi pierde si la Ploiesti cu Astra; acumuleaza doar 64 de puncte.
b) Poli pierde pe teren propriu cu Dinamo sau, sa fim rai, nu-si ia licenta.
c) Vaslui ia toate cele 3 puncte in ultima etapa cu Pandurii
Astfel, vom avea: Locul 1-Vaslui 65p, Locul 2-Otelul 64p si Locul 3-Poli 63p

sursa foto