Gaz Metan a pierdut finala mica a campionatului national de baschet masculin

Astazi la București s-a disputat cel de-al doilea meci al finalei mici la baschet masculin. Din păcate elevii lui Bruno Soce și Ovidiu Teleabă nu au reușit să egaleze la 1 la general, pierzând și cel de-al doilea meci, după ce în primul s-au văzut de asemenea învinși. Gaz Metan a termiant campionatul pe locul 4. Cea mai importantă realizare a baschetabliștilor medișeni în urma sezonului abia încheiat, este titlul de câștigătoare a cupei României, câștigat chiar în fața adversarilor din această seară. Cupa României reprezintă cea mai importantă distincție din istorie a clubului medieșean. 

Steaua Turabo a învins cu scorul de 83 - 77 și și-a adjudecat locul 3. Primul sfert a fost echilibrat, 23 - 22 pentru steliști dar Gaz Metan dădea semne că se poate întoarce acasă cu o victorie. Acest lucru nu s-a întâmplat chiar dacă medieșenii au revenit pe tabelă, câștigând repriza a doua cu 23-18, acesta fiind și singurul sfert câștigat de . La jumătatea partidei, tabela indica Steaua 41 - 45 Gaz Metan. Ultimele două părți au fost câștigate tot de gazde, 24 - 25, respectiv 18 -17 și a început fiesta pentru bucureșteni. 


sursa foto: steaua.ro

Cel mai marcator al întâlnirii a fost stelistul Virgil Stănescu cu 28 puncte marcate, urmat de medieșeanul Tudor Dumitrecu cu 18 puncte. La capitolul recuperări, clasamentul se prezintă astfel: gazistul Titus Nicoară 11 recuperări ocupă primul loc  urmat de Nikolov și Căruțașu cu câte 10 recuperări. 


În finala mare, după două partide, scorul la general între U Mobitelco și Asesoft Ploiești este egal, 1-1.