Gata cu mizerile! Sa inceapa umilintele din Europa!

Gata, rasuflam usurati, s-a terminat inca o editie a campionatului intern, actuala Liga 1 si-o bere, sau cum s-o numi sponsorul, si odata cu ea au luat sfarsit si deja obisnuitele scandaluri. Apropo de aceste "laturi" emanate de conducatorii fotbalului, este interesant de spus faptul ca nu avem de a face cu un duel curat vs. murdar, ci cu un duel murdar vs. jegos.

A spune ca in Liga 1 sunt echipe 100% curate este ca si cum ai afirma ca o echipa din Romania va castiga Champions League in 2-3 ani, lucru pe care nu-l poti numi nici macar imposibil.

Deocamdata Liga Campionilor este o competitie in care facem doar simplu act de prezenta. Oricum, din sezonul 2012-2013 nu vom mai avea nici macar acest prilej si ne vom intoarce de unde am plecat, adica de undeva de la nivelul mediocru al fotbalului european.

Revenind la sezonul incheiat ieri, nu putem adauga prea multe amanunte noi, decat niste ultime remarci:

1. Otelul incheie in stil de, hai sa nu zicem "mare", insa in stil de campioana, un sezon pe care, cu sau fara arbiraje, l-a dominat de la un capat la altul. Urmeaza grupele UCL, adica un basm pentru necunoscutii galateni.

2. Poli Timisoara si FC Vaslui isi ling ranile cu o participare in preliminarile Uefa Champions League, respectiv play-off-ul Europa League. Ambele au invins ieri in ultima etapa.

3. Rapid, Steaua si Dinamo se duc, in mod cam nemeritat, in Europa League. Niciuna dintre aceste trei echipe nu a aratat consistenta in joc, astfel ca o calificare in grupele EL ar reprezenta o surpriza.

4. Gaz Metan Medias pierde la mustata locul istoric de Europa League, din cauza "oboselii" celor de la CFR Cluj. Oricum, CFR a fost o echipa obosita rau inca din etapa 28.

5. In rest, nimic iesit din comun la mijlocul clasamentului. Poate doar forma promitatoare a celor de la U Cluj, Astra si Tg. Mures, care anunta surprize placute pentru sezonul urmator.

6. La retrogradare, multe lacrimi de tristete pentru Universitatea Craiova, dar si multa frustare pentru salvarea unei echipe "bolnave" din Liga 1, Gloria Bistrita.

Viitorul...Ceahlaul, Petrolul, Chajna, si Bihor....suna bine ?

sursa foto