C'est fini ! Lille si Fener ultimele laureate!

După ce de-a lungul ultimelor săptămâni am aflat numele campioanelor din Premier League (Manchester United), Bundesliga (Borussia Dortumund), Serie A (AC Milan), Eredivisie (Ajax) și Primera Division (FC Barcelona), weekend-ul recent încheiat vine și ne dezvăluie numele altor două necunoscute.
Este vorba despre campioana sezonului 2010-2011 din Ligue 1, respectiv campioana din SuperLig, prima ligă din Turcia. Să le luăm pe rând:

Ligue 1
În urmă cu câteva săptămâni observam cum OSC Lille începea să piardă din ce în ce mai mult teren în fața campioanei en-titre Olympique Marseille. OM se apropiase la un punct, iar ulterior, pentru o scurtă perioadă, avea chiar să preia șefia în Franța. Din nefericire pentru fosta campioana din Hexagon, aceasta a clacat exact unde și când nu trebuia. Astfel, înfrângerea spectaculoasă de la Lyon, precum și semi-eșecurile de la Lorient și acasă cu Auxerre, au permis celor de la Lille crearea unei surprize plăcute în Franța. În penultima etapă, PSG vs. Lille 2-2 și OM vs. Valenciennes 2-2 au făcut ca cei de la Lille să devină matematic CAMPIOANA FRANȚEI în ediția 2010-2011!

SuperLig
În Turcia, bătălia pentru titlul de campioană s-a dat până în ultimele secunde ale etapei. A fost exact așa cum anticipam, adică un final de campionat în care cele două contracandidate au depins numai și numai de ele. Astfel, atât Fenerbahce, cât și Trabzonsor au mers cap la cap până la final. În ultima etapă, Trabzon a dispus cu 4-0 in deplasare cu Karabuk, echipa lui Florin Cernat, în timp ce Fener a câștigat cu 4-3 la Sivaspor, echipa fostului stelist Ricardo Pedriel. Deși au încheiat sezonul cu acelați număr de puncte, campioni au ieșit cei de la Fenerbahce,
graţie golaverajului superior, acesta fiind primul criteriu de departajare în Turcia.

sursa foto