Da, Steaua e o rușine! Va scăpa azi de etichetă ?

Mircea Lucescu este de departe cel mai bun antrenor român din ultimii ani, însa asta nu-l transformă neaparat într-un om care are dreptatea în ceea ce zice, ba dimpotrivă. De cele mai multe ori, probabil din cauza vârstei (sau a trecutului ar zice unii) Il Luce face declarații greu de înteles, cred că până și de propria sa persoană. În ciuda acestei opinii generale, țarul din Donetsk are uneori și niște viziuni cât de cât conforme cu realitatea. În ultima dintre ele, referindu-se la meciul din finala Cupei României, Steaua-Dinamo, acesta spune ceva care îi supără pe mulți, însă ceva cât se poate de real:

„În momentul de față, la cum arată, Steaua este o rușine! An de an cumpără jucători în încercarea de a forma o echipă, dar nu reușește. După părerea mea, dinamoviștii au prima șansă și cred că ei vor cuceri Cupa!”
, a afirmat „Il Luce

Da, Lucescu are 100% dreptate. Atunci când te numești Steaua București și se presupune că investești zeci de milioane de euro in jucători, iar la final te uiți pe clasament și vezi în fața ta echipe precum Oțelul, Vaslui, Rapid sau Timișoara, normal că te transformi într-o rușine.
Rușinos a fost și jocul Stelei în 95% din meciurile acestui campionat, unul care a propulsat-o pe un penibil loc 5. În opinia mea, și nu numai, Steaua pleacă în această finală de Cupă cu șansa a doua. Povestea aceea de 2 lei și 50 de bani conform căreia Steaua a fost mai bună decâ Dinamo în meciurile din acest sezon nu mă încălzește așa cum îl încălzește pe Mihai Stoica. Poate că Steaua a dominat, însă dominarea a fost una sterilă, care nu a adus nici măcar un punct.

Oricum, în mai puțin de 24 de ore, la Brașov, Steaua are o șansă imensă: aceea de a arăta lumii fotbalului românesc că nu este chiar o rușine, ci doar o echipă aflată în căutări. În schimb, dacă va pierde din nou, atunci vorbele lui Mircea Lucescu vor întoarce și mai mult cuțitul în rana milioanelor de fani steliști.