Timisoara se inchina Mediasului !

Poli Timisoara ar trebui sa se inchine din toate rasputerile (toti cu exceptia lui Iancu) orasului de pe malurile Tarnavei Mari. In primul rand, pentru ca acolo au reusit sa se relanseze in lupta pentru titlu, invingand pe Universitatea Cluj, si apoi pentru din acest oras pleaca Gaz Metan, o echipa care a scos un 2-2 de aur pentru trupa lui Uhrin Jr. in disputa de la Galati, cu ex-liderul Otelul. Iata cum Gaz Metan devine incet incet o echipa decisiva in momentele cheie ale fotbalului romanesc.
In sezonul 2003-2004, cu Ioan Ovidiu Sabau pe banca, Gazul ii trimitea practic pe cei de la CFR Cluj in Divizia A, dupa ce si-a aparat corect sansele la Petrosani cu Jiul in ultima etapa. Interesant este ca in sezonul precedent promovarii Clujului, Gazul fusese stopata din cursa promovarii chiar de CFR-ul lui Anca, Oncica & compania.
Astazi, Gazu poate fi din nou o echipa decisiva a Ligii 1. In primul rand, ei pot face istorie pentru propriul oras, calificandu-se in Europa League. Pentru asta, echipa lui Pustai trebuie sa invinga la Medias, pe Dinamo si Steaua, iar in deplasare trebuie sa nu mai faca pasi gresiti. Daca vor reusi sau nu, depinde exclusiv de ei. Cert este ca mediesenii au forta de a invinge cei doi granzi bucuresteni, al caror joc este unul pe alocuri catastrofal.
Asadar, U -Poil 1-2 si Otelul - Gaz Metan 2-2 au dus la schimbarea ierarhiei Ligii 1, iar ultimele 5 etape se anunta, cu sau fara "fularele dinamoviste", incendiare!

Sa parcurgem acum lista completa a partidelor in "Microbismele etapei 29!"

Rapid - Sportul 0-1
Un meci in urma caruia Tibi Balan, cu siguranta cel mai bun mijlocas din Romania, i-a dat un sut in mandat lui Sumi. A urmat apoi voleul de senzatie al patronului Copos, care i-a zis, "Marius, you're FIRED!"
FCM Tg. Mures - Astra 1-0
Nici o minune nu tine mai mult de 5-6 etape, lucru care se intampla ci cu aceasta Astra Ploiesti, care de la victoria cu Steaua, pierde pe banda rulanta in deplasare.
Unirea - CFR Cluj 1-3
De-a dreptul un fleac! CFR calca in picioare si Unirea lui Dan&MM, daramite Unirea de azi, o echipa moarta si aproape disparuta!
FC Brasov - Victoria Branesti 1-0
Scurt si la obiect, Ilyes & compania par a fi deja cu gandul la meciul pentru istorie: returul semifinalei de cupa cu Steaua!
FC Vaslui - U Craiova 2-1
Mai greu decat s-ar fi asteptat toata lumea, dar mai benefice ca niciodata aceste 3 puncte smulse unei Stiinte aproape de matineu.
U Cluj - Poli Timisoara 1-2
Seria pozitiva a Universitatii inseamna sfarsitul serii negative a banatenilor. Cu ceva noroc, Poli trece pe locul 1!
Dinamo - Gloria Bistrita 3-0
Cainii se apropie amenintator de primele 3 clasate si incep sa viseze la Champions League. Pare un vis cam cenusiu, insa in Romania totul este posibil.
Otelul - Gaz Metan 2-2
Gazul a avut meciul in mana, conducand cu 1-0 si 2-1. In final a fost la cativa milimetrii de o infrangere nemeritata. Concluzia: bun si acest 2-2!
Pandurii Tg. Jiu - Steaua 1-1
Nimic nou sub lumina luxilor de la Turnu Severin. Steaua isi continua jocul jenant, in timp ce Grigoras ii arata lui Cartu ceea ce inseamna antrenoratul.

sursa foto