Steaua vs. Dinamo zero la zero si ceva

Mult asteptatul derby al Romaniei, ”El Penibilo”, Steaua-Dinamo s-a incheiat cu victoria mai mult decat obosita a "cainilor" cu 1-0. Cu toate ca Steaua a dominat meciul in majoritatea celor 90 de minute, dinamovistii au marcat prin Torje un gol de aur care le aduce 3 puncte esentiale in lupta pentru Europa.
In ciuda impresiei generale, ca Steaua a dominat meciul cap-coada, un lucru este cert pentru orice privitor al fenomenului, acela ca ros-albastrii nu ar fi marcat nici daca se jucau 24 de ore. Nu spun asta pentru ca Steaua nu si-ar fi creat sanse de gol, ci o spun pentru ca NU ARE CINE SA DEA GOL. Da, asta e realitatea, in lotul Stelei nu exista jucator care sa poata marca un gol in adevaratul sens al cuvantului. Maicon inscrie doar in meciurile "amicale", Dacia Chisinau si Sportul, Bilasco si Onofras au "murit" odata cu plecarea lui Dan Petrescu de la Unirea, in timp ce restul jucatorilori ofensivi, gen Dica si Burdujan, au expirat de mult timp. Cam atat despre "El Penibilo de Romania", haideti sa trecem la Microbismele etapei cu numarul 28, o etapa in care "favoritele" la titlu s-au facut din nou de ras:

Sportul vs. Pandurii 2-1
Un meci in urma caruia am aflat un lucru: cand vrea sa joace, Tibi Balan joaca! Pacat ca nu vrea tot timpul. Cred ca Balan este unul dintre cei mai creativi jucatori din Liga 1. De exemplu, la Steaua nu exista niciun jucator de nivelul mijlocasului Sportului.
Astra vs. Rapid 0-0
Gurile rele spun ca ar fi fost cel mai slab meci al campionatului. Eu zic ca nu asta a fost, ci acel Astra-Steaua 1-0. Oricum, e foame de bani in Giulesti!
Victoria Branesti vs. U Cluj 0-2
Universitatea s-a trezit cam tarziu. Nu-i nimic, in sezonul urmator avem toate sansele sa asistam la o surpriza placuta din partea "studentilor" clujeni.
CFR Cluj vs FC Vaslui 1-0
In urma acestui esec cat se poate de clar al moldovenilor, Porumboiu a sarit din nou la gatul arbitrului. Vasluianul a vazut o axa a cumetriei Robert Dumitru- Minteuna-Corpodean, care cica l-ar fi parjolit. Mai degraba acesta ar trebui sa-si vada de axa centrala din jocul echipei sale, care e pe duca.
Poli vs. FCM Tg. Mures 0-0
In ultimele remize pe teren propriu, timisorenii s-au plans ca niste copii, ca ar fi fost furati de arbitraj. Ei bine, acum au fost ajutati cu nesimtire, si tot nu au reusit sa se impuna. Penibili!
Gloria vs. Otelul 0-0
Ca Otelul este iesita din forma o stim, insa un egal alb cu o echipa de puscarie precum Bistrita este un scor rusinos.
Gaz Metan vs. Unirea Urziceni 2-0
Un meci fara absolut niciun istoric, in care echipa vie, Gazul, s-a impus in mod logic. Pentru mai multe amanunte, aici
U Craiova vs. FC Brasov 1-2
O zis trista pentru Craiova, o zi trista pentru "campioana unei mari iubiri", o zi trista pentru fotbalul romanesc pana la urma. Stiinta spune adio Ligii 1! Explicatiile sunt de prisos.


sursa foto