Romanii au talent! Sportul il are pe Tibi Balan!

Cu puține momente în urmă s-a încheiat meciul Rapid - Sportul Studențesc, contând pentru etapa cu numărul 29 a Ligii 1. Asa cum era normal, s-au impus cei cu bani, insa nu foarte multi, ci doar bani de paine si salam, adica Sportul, cu (doar) un 1-0 clar ca lumina nocturnei din Giulesti (cand functioneaza). De partea cealalta, Rapidul a intrat in faliment, cel putin asa au jucat in meciul din aceasta seara elevii lui Marius Șumudică, care dadeau impresia ca le lipseste sezlongul si crema de plaja.
Unicul gol al partidei a fost marcat de mijlocasul Tibi Balan, un jucator de-a dreptul exceptional pentru nivelul campionatului intern si mai ales pentru conditiile in care el isi desfasoara activitatea in Regie. Balan este un jucator care, in conditiile in care "studentii" joaca fara bani, inscrie goluri pe banda rulanta. E adevarat ca aceste goluri nu ajuta prea mult echipa lui, care se vede deja in Liga II, insa sunt reusite care ii confirma valoarea in raport cu orice alt jucator din Liga I.
Tibi Balan a evoluat in acest sezon in 22 de partide pentru Sportul, reusind sa marcheze nu mai putin de 12 goluri.
Nu cred ca poate veni cineva sa spuna ca este un jucator in Romania peste Tibi Balan. De exemplu, nu cred ca Ianis Zicu se poate compara cu Balan, iar argumentele sunt multiple. In primul rand, Zicu evolueaza in conditii de maxima siguranta financiara. Apoi, Zicu are colegi de o valoare mult peste ceea ce are la dispozitie Balan in "Regie". Cred ca Zicu la Sportul nu ar fi in stare sa marcheze nici macar jumatate din golurile pe care le-a dat Balan.
Continuand seria exemplelor, haideti sa-l comparam pe Tibi Balan cu tot ce are Steaua la ora actuala. Pai poate cineva sa-mi spuna mie in momentul asta ca Steaua are in lotul de 20 si ceva de jucatori, un fotbalist de nivelul lui Tibi Balan?
Normal ca NU, doar nu o sa facem comparatie acum intre Cristi Tanase si Balan, intre Banel si Balan sau, Doamne fereste si apara, intre Ricardo si Balan. Nu, nu exista termen de comparatie intre Balan si tot ce are Steaua.
Cat despre restul echipelor, nici nu incape indoiala.

sursa foto