Poli - Steaua 0-0. De ce n-ar spera Otelul si Vasluiul ?

Toata acea balacareala la care am asistat in aceasta saptamana premergatoare derby-ului din Banat s-a incheiat asa cum au gandit toti cei cu capul pe umeri, adica, 0-0, nedecis, plictisitor cu un spectacol minim.
Scuza celor de la Poli Timisoara, carora le-au lipsit cativa jucatori de baza, printre care si golgheterul Ianis Zicu, nu are nicio acoperire. Nu asa se comporta o echipa care vrea titlul, indiferent cine ii lipseste din primul 11. Amintitiva-va meciul decisiv de la Euro 2000, cand Romaniei, desi i-a lipsit "Regele", s-a impus in cele din urma cu 3-2 in fata Angliei. Si sa fim onesti, Zicu nu este Hagi, si cu siguranta nu va fi niciodata.
Revenind la meciul incheiat in urma cu cateva minute, nu pot decat sa spun ca am asistat la un meci modest, pe alocuri plictisitor. Drept dovada a acestui fapt sta gestul fanilor timisoreni, a "educatilor" fani de pe Bega, care si-au dat pur si simplu foc. Pe undeva sunt si de inteles, avand in vedere jocul prestat de elevii lui Uhrin Jr., unul de asteptare a greselii adversarului, care n-a mai venit. De partea cealalta, Steaua, desi n-a rupt gura targului, a dominat meciul la toate capitolele, insa ghinionul si imprecizia lui Banel Nicolita au facut ca ros-albastrii sa plece doar cu un punct de pe Bega.
Privind per-ansamblu, este clar ca a fost etapa celor de la FC Vaslui, echipa care a intrat serios in lupta pentru titlu. Mai mult, echipa lui Hizo are sansa de a se apropia la doar 2 puncte de liderul Otelul, intrucat miercuri va avea loc meciul direct cu echipa lui Dorinel. Cealalta echipa cu sanse mari la titlu, Poli, are un meci relativ usor pe teren propriu cu Astra, si, in cazul unui semi-esec al Otelului are sanse sa devina pentru prima oara in acest sezon, lider in Liga 1.

sursa foto