Final încins de campionat?

După etapa asta, care încă nu s-a terminat, părerea mea vis-a-vis de câștigarea acestei ediții a campionatului intern de fotbal era următoarea: Poli Timișoara are cele mai mari șanse să termine campionatul pe primul loc la sfârșitul returului. Principalii rivali sunt clar vasluienii care au profitat de pașii greșiti ai principalilor contracandidați. Dinamo a pierdut la Mediaș meciul cu U Cluj și a cam ieșit din cursă. Steaua se află în aceiași postură ca și Dinamo, după ce nu a reușit să învingă în deplasarea de la Timișoara, diminuându-și considerabil șansele de a se apropia de primele două locuri. Rapid și Gaz Metan joacă în această seară. Cu o eventuală victorie, Rapidul complică situația în ceea ce privește Europa League. Dacă elevii lui Cristi Pustai vor reuși victoria, vor trece peste Dinamo și peste Steaua, iar prima calificare în Europa va deveni din ce în ce mai aproape. În acest moment Gaz Metan se află la egalitate de puncte cu Dinamo și Steaua, 37 puncte, dar cu un meci mai puțin. Cu cele 34 de puncte, Rapidul speră la un loc de Europa.

sursa foto: realitatea.net

Oțelul a cam terminat benzina, după cum se pronostica, dar poate produce surpriza; poate nu câștigă campionatul, dar are șanse mari la primele două locuri.

Campioana en-titre e în derivă de când a început campionatul. E greu de crezut că CFR-ul va prinde un loc de Europa la sfârșitul acestui sezon. În coada clasamentului, Craiova pare tot mai aproape de liga secundă. Sportul nu are nicio șansă de salvare, deși matematica le dă încă speranțe. Fosta performeră, care a uimit Europa, Unirea Urziceni pare și ea condamnată cu meciurile de la ora 11 dimineața începând cu sezonul următor. Victoria Brănești păstrează și ea șanse, dar prea puține.