Microbismele etapelor 25 & 26! Ce panarama va lua titlu' ?

In urma acestor doua etape, 25 si 26, disputate intr-un interval mult prea scurt pentru nivelul dezastruos al fotbalului care se joaca in Romania, concluzia este una cat se poate de simpla: nici dracu nu merita sa castige campionatul ! Echipele sunt una mai slaba decat cealalta, nereusind sa mentina un ritm cat de cat demn pentru o formatie care se vrea campioana.
Sa vedem acum ce nazbatii au mai realizat in ultimele doua etape de campionat:

Etapa 25

Unirea - Otelul 0-3
Victorie cat se poate de clara pe tabela, dar putin mai grea in teren, acolo unde arbitrul Radu Petrescu a cam tras cu moldovenii. Oricum, vestea buna e ca incet-incet scapam de echipe fara chef de fotbal precum Unirea.
Sportul - Poli Timisoara 2-3
Bate liderul, bate si urmaritoarea sa, c-asa e in tenis! Chinuita de o echipa demult retrogradata, Timisoara reuseste sa castige in prelungiri. Meritat sau nu, conteaza mai putin, cert e ca ei se mentin acolo sus.
FC Vaslui - Dinamo 2-0

Bate liderul, bate urmaritoarea sa, bate si Vasluiul! Ca au batut o "martoaga", vorba agricultorului Porumboiu, e mai putin semnificativ.
FC Brasov - Gloria Bistrita 0-1
Nu cu mult timp in urma spuneam ca "atata timp cat va trai tata Jean, Gloria nu va cadea in liga 2". Meciul de la Brasov imi da dreptate. Iata cum Brasovul, care umilea Steaua, batea liderul Otelu, remiza cu Vaslui si domina pe Dinamo, se vede batut acasa de o echipa de 2 lei si 50 de bani precum Gloria. Rusinos!
U Cluj - Gaz Metan 2-2
Din pacate, Gaz Metan a realizat mult prea tarziu faptul ca evolueaza pe teren propriu, iar tabela indica deja 2-0. S-a terminat 2-2, iar Gazu pierde 2 puncte uriase in vederea unui loc de Europa League. De arbitraj am vorbit aici
Pandurii - Victoria Branesti 4-2
De departe cel mai bun antrenor din Liga 1, Grigoras aduce la viata o echipa Pandurii care parea moarta si ingropata. De partea cealalta, Branestiu se duce rapid si sigur catre esalonul secund.
Astra - Steaua 1-0
Un rezultat mai mult decat logic, dupa un joc mai mult decat jenant al echipei lui Cartu.
FCM Tg. Mures - CFR Cluj 0-0
Ratari incredibile de ambele parti, unele chiar cu poarta goala, au dus la un egal alb care pare a-i multumi de cei 22 si ceva de ardeleni.
Rapid - U Craiova 0-0
Pe teren 0-0, in culise 0-3. Ne vedem la TAS sau la spitalul de nebuni!

Etapa 26
Dinamo - Unirea 3-1
Meci de incalzire in Stefan cel Mare, acolo unde Unirea s-a prezentat doar pentru ca asa zice regulamentul. Cu toate acestea, la 2-1 pentru Dinamo, cei din Urziceni au avut o buna sansa de 2-2.
Gloria - FC Vaslui 1-1
Egal cu scantei la Bistrita dupa ce gazdele primesc un penalty, zice-se, cam gratuit de la dj Bricheta Deaconu. Concluzia lui nea Adi de la Vaslui "hotii!", "hotii!"
Astra - Sportul 1-0
Un fleac, o foarfeca si 3 puncte, asigura ploiestenilor un final de sezon cu sperante la un loc cat mai calduros in prima parte a clasamentului.
Gaz Metan - FC Brasov 0-0
A treia remiza consecutiva pentru echipa lui Pustai, care rateaza astfel o buna sansa de a se mentine cu sanse reale de Europa League. Din nou, ratarile lui Roman au reprezentat motivul principal al acestui semi-esec.
Poli Timisoara - Pandurii 2-2
Grigoras si-a aratat din nou suprematia tehnico-tactica si l-a umilit pe Uhrin Jr. Norocul acestuia din urma s-a numit, pentru a nu stiu cata oara, Ianis Zicu, care i-a trimis pe banateni pe locul 1.
Steaua - Otelul 1-0
Atunci cand te bate aceasta "Steaua" inseamna ca nu meriti sa fii lider. Inexplicabil jocul foarte slab al ex-liderului.
U Craiova - FCM Tg. Mures 2-1
Craiova inca spera sa se salveze de la retrogradare, iar aceasta victorie ar trebui sa le dea un impuls. De vazut meciul viitor de la Medias, impotriva lui U Cluj.
Victoria Branesti - Rapid 0-0
Dupa un meci in care ar fi trebuit sa aiba cel putin 2 eliminati, Rapidul incheie la egalitate cu o echipa aproape decedata, iar Europa se indeparteaza de Grant.
CFR Cluj - U Cluj 1-1
Mare derby la Cluj, "El Clujico"cum ar zice Claudiu, ne-a oferit o mostra de arbitaj pilaf de orez. Doua goluri puse cu pixul de asistent, o accidentare dramatica a lui Niculescu si o bataie ca-n filmele cu Jackie Chan, au creat ambianta perfecta a unui derby din gura!

sursa foto