Dezlegare la mizerii in Liga 1

Pe undeva pe la sfarsitul lui februarie, prin etapa a 19-a din retur, va intrebam daca "ati vazut" golul lui Dinamo marcat Sportului Studentesc. Sunt sigur ca toata lumea l-a vazut, insa nu stiu cati dintre voi l-ati vazut asa cum trebuia vazut, adica din perspectiva curentului "Ceahlaul 2002". Am spus atunci ca nu cred in ideea unui blat la meciul respectiv, ci doar intr-o dovada de amatorism a fundasului studentilor, numarul 5 Daniel Cristian Lungu. Hai sa nu-l punem la zid. Mai are timp din belsug tanarul de 24 de ani al Sportului sa se "implice" in balegarul fotbalului autohton.
Apropo de balegar, haideti sa trecem la meciul de ieri dintre Sportul si Steaua, incheiat asa cum stiti, cu scorul de 2-1 in favoarea "obositilor" lui Sorin Cartu. Ei bine, si dupa acest meci vin cu o intrebare similara celei din 26 februarie : "ati vazut" golul doi al Stelei ? Da, acel gol marcat de Maicon, brazilianul care tocmai si-a semnat contractul pe viata cu Steaua, adica pe cateva zile, pana ii trece "injuratului" de sus euforia. Sincer sa fiu, mi-a fost de ajuns sa vad o singura data faza golului pentru a-mi da seama ca fundasul Sportului, numarul 27, Alin Ratiu il imita pe colegul sau Lungu, si are o interventie cel putin hilara. De fapt n-are nicio interventie, intrucat se vede clar cum acesta se fereste de minge ca de un tsunami, iar Maicon inscrie fara emotii. Am vazut la conferinta de presa cum antrenorul Sportului, Gheorghe Multescu, l-a acuzat si pe goalkeeperul Viciu de oaresce amtorism, ceea ce nu e departe de adevar. Oricum, revenind la Ratiu, nu cred ca acesta are scuza tineretii, precum mezinul Lungu, ci este ceva mult mai adanc. Fie "studentul" a uitat total cum se intervine in propriul careu, iar asta e de inteles, avand in vedere ca toata viata lui a fost o speranta naruita, fie a fost o mizerie marca Liga 1.



Se stie bine la ce mizerii ma refer. Putem vorbi la infinit despre ele. Putem vorbi la infinit de mizeria de la Steaua-Urziceni, cand oaspetii si-au menajat titularii de frica lui jiji. Putem vorbi de arbitrajele din ultimele meciuri, cand oameni precum Deaconu, Petrescu, Onicas sau Popa si-au umplut ...da, si-au umplut. Putem vorbi (am vorbit deja) de rahatul degajat de nenea Iancu. Putem vorbi de meciurile ciudate ale Gloriei sau ale altor echipe din subsol. Da, putem vorbi de multe, foarte multe anomalii normale, pe care avem nesansa sa le gasim in fotbalul romanesc.

sursa foto:
tort.personalizat by anca_fish