Microbismele etapei 27. Steaua vrea, dar nu prea poate!

Daca te uiti la clasamentul Ligii 1 din acest moment, cand mai sunt 7 etape de disputat pana la final, ai zice "Wow, Steaua se apropie de titlu". Teoretic, asa este, Steaua incepe sa vada luminita de la capatul tunelului. Daca mai punem la socoteala si parcursul plin de ezitari al primelor doua clasate, Otelul si Poli, atunci am acorda Stelei credit pentru sperantele la titlu. Din nefericire pentru ros-albastrii, jocul lor este unul sub orice critica, unul care seamana mai degraba cu al unei echipe care se zbate la retrogradare. Cei care au vazut "teatrul" cu Sportul imi vor da dreptate. Cam atat despre Steaua, haideti sa luam pe rand dinamitele etapei:

Unirea Urziceni vs. Gloria Bistrita 2-1

Deja retrogradati, fostii recordmani din grupele Uefa Champions League pun o piedica uriasa echipei lui Halagian. Daca visul de a-i vedea pe cei de Bistrita in Liga II se va indeplini, inca nu se stie, insa cert este ca ardelenii sunt primii de deasupra liniei si sufera. Hai Craiova!
Otelul vs. Dinamo 3-3
Am asistat la un meci extrem de spectaculos, dar, in acelasi timp, extrem de penibil din partea fundasilor celor doua echipe. Mai intai "cainii" s-au facut de ras prin "pipaciosul" Cosmin Moti, care a gresit ca un amator la faza golului 3 al galatenilor. Apoi, intr-un final apoteotic, elevii lui Ioan Andone si-au amintit ca ei sunt "spartanii" si ceilalti "taranii" (asa e rima) si au egalat la 3.
Pandurii vs. Astra 1-0
Visul frumos s-a terminat pentru ploiesteni. Iata ca Selymes s-a convins de faptul ca Grigoras nu e un antrenor expirat precum Sorin Cartu si nici Pandurii nu e Steaua.
Sportul vs. Steaua 1-2
Am pus la zid meciul de sambata din Regie inca de duminica, asa ca nu mai are rost sa deschid subiectul. Oricum, pacat de Sportul, o echipa cu jucatori ale caror calitati tehnice sunt mult peste cele ale altor grupari, clasate, din naiba stie ce motive, mult mai sus.
FCM Tg. Mures vs. Victoria Branesti 4-0
Nimic surprinzator la acest meci, la acest scor si la evolutia celor doua echipe. Unii s-au salvat, altii se pregatesc de matineu.
FC Brasov vs. CFR Cluj 2-2
Daca sefii de la CFR Cluj nu sunt cei mai nesimtiti din lume, atunci nu mai exista nesimtire pe aceasta planeta. Cum ma, tu, care esti ajutat de arbitrii an de an, in Cupa si in campionat, vii acum si te plangi de arbitraj ? Absolut penibili! Oare de ce nu s-au plans dupa meciul cu U, cand au beneficiat de un gol marcat dintr-un offside astronomic ?
Rapid vs. Poli Timisoara 3-2
Iata ca s-a facut dreptate. Dupa mai multe meciuri in care norocul a fost de partea lor, banatenii lui Uhrin Jr. se vad invinsi pentru prima oara in acest sezon. Astfel, din favoriti la titlu, timisorenii se vad deja ousideri.
U Cluj vs. U Craiova 3-0
Un scor care reflecta perfect situatia celor doua echipe, precum si valoarea din acest moment. Craiova este foarte aproape de retrogradare, in timp ce Clujul isi vede linistita de progresul inregistrat in ultima vreme.
FC Vaslui vs. Gaz Metan Medias 3-0
Meci usor pentru trupa dulaului Hizo, care a avut nevoie de doar 45 de minute pentru a decide meciul. Mai multe am scris aici si aici

sursa foto