Barcelona vs. Real Madrid. Va invinge fotbalul ?

In cateva ore se va da startul episodului cu numarul 2 din seria "El Four Clasico". Daca in urma cu cateva zile cele doua super puteri din fotbalul mondial si-au dat intalnire pe Santiago Bernabeu, intr-o simpla etapa de Primera, de aceasta data locatia "bataliei" va fi una neutra, si anume Estadio de Mestalla — Valencia. Daca in meciul de sambata Barcelona isi permitea, fie vorba intre noi, si infrangerea, diseara, in Copa del Rey, se ve juca cu trofeul pe masa, astfel ca echipa lui Messi & compania nu se mai poate juca asa cum a facut-o in weekend.
Apropo de episodul I din "El Clasico", multi au vazut o minte foarte iscusita a lui Mourinho, care cica l-ar fi trimis pe Ozil in teren tocmai pentru a surprinde Barca. Mai mult decat eronat sa gandesti asa. Nicidecum nu a fost asa. E adevarat ca intrarea lui Ozil a creat un impact major asupra jocului, insa a fost o schimbare fortata de imprejurari. In primul rand, turco-germanul a intrat pentru a mai stabiliza mijlocul, acolo unde Barcelona calca in picioare un mijloc madrilen aflat in coma. Sa nu uitam ca Ozil a intrat in locul lui Benzema, lucru care nu s-ar fi intamplat daca nu era eliminat Albiol. Oricum, Barcelona a fost clar echipa mai buna, mai tehnica, mai valoroasa, mai inteligenta, dominand la toate capitolele un Real care timp de 70-80 de minute a practicat un mizerabil anti-fotbal, gen Inter din sezonul trecut. Daca ne uitam la posesie, 71% vs. 29% in favoarea Barcei, inchidem discutia aici. Sa nu uitam ca, in ciuda atacurilor fara sens ale lui Mourinho, Realul a fost cea avantajata si de arbitraj. Cred ca nici Alexandru Tudor nu ar fi acordat penalty la simularea lui Marcelo.

- Sa vedem acum si cateva amanunte interesante legate de duelul catalano-madrilen, prezentate de site-ul goal.com

* 817 pase reusite au fost trecute in contul echipei lui Guardiola in meciul de sambata, cu 100 mai multe decat avusesera in acel 5-0 din turul campionatului
* cu 25 de trofee, Barcelona este de departe clubul spaniol cu cele mai multe Cupe ale Regelui in palmares. Totodata, Barcelona are si 9 finale pierdute.
* cele doua mari rivale s-au intalnit pana acum in 4 finale de Cupa Regelui, catalanii conducand cu 3-1
* rata de succes a Realului in finalele de Cupa Spaniei este de sub 50%, ei impunandu-se in doar 17 din cele 36 de finale jucate
* madrilenii au castigat ultimul trofeu in 1993; de atunci si pana acum au mai jucat alte doua finale, pe care le-au pierdut insa, cu Deportivo la Coruna (2002) si Real Zaragoza (2004)
* in ultima finala disputata intre cele doua combatante, in 1990, s-a impus Barcelona, 2-0, tot pe Mestalla

Ultimele 5 intalniri dintre cele doua echipe:

La Liga 16 Apr 2011 Real Madrid 1 - Barcelona 1

La Liga 29 Nov 2010 Barcelona 5 - Real Madrid 0

La Liga ‎‎ 10 Apr 2010 Real Madrid 0 - Barcelona 2

La Liga 29 Nov 2009 Barcelona 1 - Real Madrid 0

La Liga 2 May 2009 Real Madrid 2 - Barcelona 6


Echipele probabile din aceasta seara:

Barcelona: Pinto-Dani Alves, Mascherano, Pique, Maxwell-Xavi, Busquets, Keita-Iniesta, Messi, Villa

Real Madrid: Casillas-Arbeloa, S. Ramos, Carvalvo, Marcelo-Khedira, Pepe, X. Alonso-Di Maria, Cr. Ronaldo, Ozil

Pronostic:

sursa foto