Microbismele etapei 24

Nu mai putin de sase echipe se intind pe 9 puncte in partea superioara a clasamentului. Dintre acestea, trei sunt reprezentantele provinciei, Otelul, Timisoara si Vaslui, iar trei sunt asa-zisele echipe "de top" din Bucuresti, Rapid-Dinamo-Steaua. Etapa recent incheiata a fost etapa acestora din urma, care s-au impus fiecare, e adevarat intr-un mod cam "beteag" (voi reveni cu explicatiile intr-un articol viitor), insa cele 3 puncte conteaza pana la urma. De partea cealalta, trio-ul fruntas s-a cam impotmolit, scotand numai cate un punct fiecare. In alta ordine de idei, tristete mare pentru olteni, Universitatea este cam lipsita de orice vlaga si, mai rau, orice speranta de revigorare. Dar, haideti sa vedem etapa in intregime:

Victoria Branesti vs. Sportul 1-1
Pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti, si te egaleaza pe final de meci. Sportul vrea sa moara frumos si cu baremul facut, in timp ce Branestiul lui nea Buzarin pare intrat intr-o coma profunda.
Gloria Bistrita vs. U Cluj 2-4
Clujul scapa de orice emotie privind evitarea retrogradarii si are ca obiectiv victoria cu CFR de peste 2 etape. Dincolo, Gloria pare ca este in suferinta, dar tata Jean nu doarme, sau daca o face se va trezi in curand.
Steaua vs. Unirea Urziceni 5-0
Romania, Steaua, Europa Nu prea Steaua, insa Urziceni, DA, Steaua! Pacat ca o echipa, si-asa slaba din punct de vedere al lotului ca Unirea, isi permite sa "menajeze" din titulari tocmai cu Steaua.
Gaz Metan vs. FCM Tg. Mures 0-0
Visul frumos de Europa League, inca nu s-a terminat, insa se apropie de final in acest ritm! Gazu nu invinge, in ciuda omului in plus si a sumedeniei de ocazii, si ramane in spatele celor trei granzi schiopi.
Poli vs. Astra 2-2
Inceputul catastrofal de meci, ghinionul si pe alocuri arbitrajul, mentin Timisoara pe locul secund! Astra se pregateste acum de duelul cu Steaua, meci in care porneste cu prima sansa.
Otelul vs. FC Vaslui 0-0
O echipa galateana obosita a intalnit un Vaslui mult prea fricos! Greu de crezut ca o astfel de atitudine in joc ii va pastra pe elevii lui Dorinel mult timp pe locul 1. Nici Vasluiul nu pare capabila de o rasturnare, insa mai e mult pana departe.
Dinamo vs. FC Brasov 2-1
Greu la deal cu cainii mici! Dinamo arata cat de sanatos este sa tragi de timp in stilul unei echipe de duzina, si o face din plin in meciul cu FC Brasov. Rusinos, dar sanatos! Trei puncte, si Europa este aproape.
U Craiova vs. Pandurii 0-2
Adio Universitatea! Bun venit haosului oltean, bun venit Ligii secunde. Unde nu e cap, vai de picioare si, mai ales, vai de fotbal!
CFR Cluj vs. Rapid 0-1
Au venit, s-au intalnit, au jucat, unii au marcat apoi s-au pupat si au plecat cu 3 puncte in vagon!

sursa foto