Gaz Metan a câștigat Cupa României la baschet

Gaz Metan Mediaș a câștigat Cupa României la baschet după ce a reușit să învingă Steaua Turabo în finală. Este primul trofeu din istoria clubului medieșean. Aceasta este a doua finală consecutivă jucată de Gaz Metan după cea de ediția de anul trecut, pierdută în fața Elbei Timișoara. De această dată, norocul a fost de partea elevilor lui Bruno Soce și Ovidiu Teleabă care s-au impus la 10 puncte diferență, 61 - 71.

captură foto: TVR3

Meciul a fost foarte strâns, niciuna dintre echipe nereușind să se distanțeze decisiv în primele 3 reprize. Primul sfert a afost cel mai strâns dintre cele 4, terminându-se 18-19 pentru Gaz Metan. Steaua s-a aflat la cârma meciului reușin să câștige al doilea sfert cu 19-14, la general tabela arătând Steaua 37 - 33 Gaz Metan. Baschetbaliștii medieșeni au revenit în ultimele două sferturi, fiind mai tot timpul în avantaj. Sfertul 3 a fost câștigat cu scorul de 23 - 16 iar ultimul cu 15 - 8.

Cel mai bun marcator al partidei a fost medieșeanul Mithcell cu 22 puncte. Din tabăra adversă cel mai bun la acest capitol a stat Căruțașu care a marcat 16 puncte.