Microbismele etapei 23

O etapa care, atat inainte, cat si la finalul ei, a stat sub semnul lui 1-8, s-a incheiat in genunchii lui Sumudica, acest Jimmy Jump mioritic de Giulesti. Revenind la acel ”1-8”, amintirea fanilor timisoreni de acum ceva vreme, este interesant tabloul final al rundei: 8 victorii ale gazdelor si un rezultat de egalitate, adica tot un ”1-8”, dar in oglinda. Inainte de prezentarea celor 9 meciuri, as dori sa remarc evolutia interesanta a Universitatii Cluj in duelurile cu Dinamo, echipa care s-a aprovizionat cu aproape 23% din puncte de la gruparea sora din Stefan cel Mare. Nu o spun din rautate, ci ca fapt divers, intrucat Dinamo nu mai sperie pe absolut nimeni in Romania
Haideti sa luam mediurile la mana:
Astra vs. Victoria Branesti 2-0.
Scurt si la obiect! Ploiestenii le arata celor din Branesti cu chirie la Buzau, calea pe care ar trebui s-o urmeze de acum inainte, adica drumul spre locul potrivit, Liga II
FC Vaslui vs. Unirea Urziceni 2-0
Idem! O alta echipa lipsita de oricine si orice, Unirea, vede becul ars de la capatul aventurii pe prima scena. De partea cealalta, Vasluiul intra si mai serios in lupta pentru titlu. Inca un amanunt legat de acest meci este un sfat trimis lui Razvan Lucescu! Alo, ba Razvane, Sanmartean are echipa si nici nu necesita RMN precum ”portelanul” Chivu!
FC Brasov vs. Otelul 1-0
Daca Vasluiul intra, Otelul se pregateste sa iasa din lupta pentru titlu. De partea cealalta, Brasovul se dovedeste a fi o adevarata piaza rea pentru pretendentele la titlu, fapt pentru care merita toate laudele iubitorilor de fotbal jucaat corect si 100% pe teren.
U Cluj vs. Dinamo 2-1
Complexul ”U” loveste din nou echipa cainilor, care nu reuseste nici de aceasta data sa scoata puncte in disputa directa. Exista unele guri care ar inclina spre o prietenie din spatele cortinei intre cele doua cluburi. Sa fie oare o farama de adevar pe acolo ? Vom vedea in viitorul apropiat.
FCM Tg. Mures vs. Gloria Bistrita 2-0
Un meci in care Didi si-a amintit ca este un fotbalist, marcand o dubla care pare ca ar afunda echipa vesnicului tata Jean. Daca vom avea sau nu norocul sa vedem Bistrita in Liga secunda ramane sa vedem in etapele viitoare.
Sportul vs. U Craiova 3-0
Daca asta e Craiova, atunci ar trebui sa se retraga inca de pe acum din Liga 1. O echipa moarta in toate compartimentele, care ar trebui sa se declare multumita cu acest 3-0, care putea fi mult mai sever. In ceea ce priveste Sportul, acestia au schitat un pic din entuziasmul pe care il aveau in urma cu ceva timp, pe vremea cand luptau pentru locurile 1-3.
Poli vs. Steaua 0-0
Un meci precedat de mult prea mult tam-tam de catre ambele parti, s-a incheiat in acelasi ritm de scandal, cu Iancu pe post de aruncator de rahat. De partea cealalta, Steaua se condunda mult prea mult cu Banel, lucru care a costat-o cele 3 puncte.
Pandurii vs. CFR Cluj 2-1
Orice nas isi are pandurul si orice campioana din Liga 1 se face de un cuvant neortodox. Adio Europa! Adio fotbal! Adio CFR, Campioana tarii nu mai e!
Rapid vs. Gaz Metan 2-1
Trei puncte grele scoase de giulesteni impotriva unei echipe putin obosite, care pe alocuri s-a dovedit mult prea fricoasa. Pacat, Gazul a ratat un moment mai mult decat prielnic pentru a se debarasa de trioul Steaua-Dinamo-Rapid.

sursa foto