Real - Barcelona 1-0, victoria antifotbalului!

Imediat cum deschizi site-ul de sport tikitaka.ro te intampina un motto mai mult decat inspirat care zice in felul urmator: ”noi am ucis catenaccio”. Ei bine, in aceasta seara am aflat cu totii ca acest termen, catenaccio, care transforma fotbalul intr-un sport macabru si nedemn de urmarit, inca n-a murit. L-am vazut de-a lungul sezonului trecut al Champions League si, din pacate pentru iubitorii fotbalului spectacol, il vedem si in prezent. Daca anul trecut inchideam ochii la vederea jocului prestat de Inter, iata ca in acest an incepem sa evitam meciurile Realului.
Astfel, dupa reprezentatia din campionat de sambata, cand au refuzat fotbalul, cei de la Real, cu Mourinho la carma, au aratat si in finala Cupei Spaniei exact aceeasi fata.
Multi visatori traiesc cu falsa impresie ca Realul a meritat pe deplin victoria in duelul din aceasta seara de pe Mestalla. Intr-adevar, acestia au avut o prima repriza mai onorabila, in care au ratat doua bune ocazii, nascute insa tot din niste contraatacuri.
In schimb, intre minutul 45 si minutul 90, Real Madrid a fost o echipa absolut inexistenta pe teren. Se aparau precum o echipa de judet care intalneste un adversar de renume. Nu am la dispozitie datele statistice, insa cred ca posesia balonului a fost una de cel putin 80 vs. 20 %. Pacat, pentru ca la Madrid sunt multi jucatori care ar putea sa joace si fotbal. Cu toate acestea, riscul de a juca fotbal este unul pe care Mourinho nu si l-a asumat, nici acum si nici in 2010.
Asadar, dupa episodul 2 din El Clasico, scorul este 1-1. Asteptam ceea ce conteaza cu adevarat: Semifinala Uefa Champions League!