Febra finalei! Mai putin de 48 de ore!

Mult a fost si putin a mai ramas pana la fluierul de start al Hyundai A-League Grand Final: Brisbane Roar vs. Central Coast Mariners.

Pe ultima suta de metrii am prins si eu un locsor, in deja familiarul Suncorp Stadium. Din pacate (conform spuselor unui experimentat intr'ale inaltimilor) sau din fericire, inca nu pot sa ma pronunt, voi sta undeva sus, chiar foarte sus in incinta tribunelor. N-a depins de mine asta, ci de calculator si de 'nebunii' care si-au cumparat bilet inaintea mea. Sa trecem acum la informatii despre meci:

* Este pentru prima oara in istorie cand Brisbane Roar accede intr-o Mare Finala. De partea cealalta, Mariners se afla la a 3-a finala jucata in ultimii 6 ani.

*Pana la aceasta ora s-au vandut peste 40,000 de bilete din cele 50,000 puse in vanzare, fiind doborat deja recordul de asistenta la un meci al celor de la Roar pe teren propriu, de 39,000, care data din 2008, cand s-a jucat semifinala Brisbane-FC Sydney

*Brisbane Roar intra in Marea Finala cu gandul declarat de a o castiga si, tototdata, de a pastra intact recordul de invincibilitate, care a ajuns deja la cifra 27.

*Starul brazilian al celor de la Brisbane, Henrique (foto), a trecut peste socul usoarei accidentari de la ultimul meci si a fost inclus in lotul pentru Marea Finala!

*De partea cealalta, la Central Coast, pionul de baza de la mijlocul terenului, Patricio Perez se afla inca in stand-by, nestiindu-se cu certitudine daca va fi apt 100% pentru meciul de duminica. In schimb, inlocuitorul acestuia din meciul cu Gold Coast, tanarul de 17 ani, Mustafa Amini, spera sa prinda un loc in primul 11.