Evenimentul inceputului de an! WikiLeaks de sub Chietrișica!

Fie vreme buna, fie vreme rea, suntem cu "Nationala" si cu tot ce face ea. Cam asta ar fi refrenul zilelor noastre, zile in care trebuie sa ne coboram, precum Luceafarul lui Eminescu, undeva foarte jos, si, in modul cel mai bland cu putinta, trebuie sa analizam tot ce misca in jur.
Astfel, pentru ca situatia critica ne-o cere, nu avem incotro, si trebuie sa facem din meciul Romania vs. Luxemburg - Evenimentul inceputului de an 2011 !
Pana la a afla cine suntem noi, haideti sa aflam cine sunt ei. Cu siguranta, responsabilii FRF, in frunte cu Sandu, Lupescu, Kasai si staff-ul lui 'il Luce", sunt documentati deja, fapt pentru care va invit si pe voi, necunoscatorii fotbalului luxemburghez, sa aflati ce avem la "meniu" marti seara din partea cochetului stat din Benelux. Sursa, bineinteles, este Wiki(pedia)Leaks :

Doamnelor, domnisoarelor si domnilor; let me introduce you...

Echipa nationala de fotbal a Luxemburgului


* Aflata sub controlul Fédération Luxembourgeoise de Football, institutie fondata in 1908 si afiliata la Uefa doi ani mai tarziu, nationala statului Luxemburg nu s-a calificat decat la un singur turneu final, cel din 1964, unde a ajuns pana in sferturi. (cu rosu, o informatie aruncata la momeala pe internet, pentru intimidarea "tricolorilor", desi nu mai era nevoie)
* Inainte de a purcede la prezentarea "arsenalului" celor din Luxemburg, trebuie sa precizam faptul ca porecla luxilor este una cat se poate de inspaimantatoare pentru orice flacau din echipa lui 'il Luce', si anume Roude Léiw (Leii rosii). Iata o materie prima pentru titlurile din presa romaneasca de miercuri: "Leii rosii musca din Chietricica", "Mutu & compania, sfasiati de de lei". Haideti sa propunem si un titlu valabil in cazul unui blat, lucru cat se poate de posibil: "Leu-i frate cu romanu'"
* Din istoria zbuciumata a fotbalului Luxemburghez:
- 1911-primul meci: Luxemburg - Franta 1-4; acesta a fost punctul de cotitura din istoria fotbalului luxos, intrucat, la scorul de 1-2, un atacant al gazdelor (istoria nu-i mai retine numele) este busculat in careul advers, insa arbitrul intalnirii, un polonez nascut in Senegal, trece cu vederea incidentul, iar la faza imediat urmatoare, Franta duce scorul la 1-3, gol inscris de bunicul lui Zidane.
- 1948 - Cea mai mare victorie: Luxemburg - Afghanistan 6-0; analele istoriei Uefa semnaleaza faptul ca asiaticii s-ar fi prezentat la meci cu doar 8 jucatori de camp, dintre care 5 luptatori din armata afgana. Vom reveni cu raspunsul la intrebarea: "Dar antrenorul?"
- 1960 - Cea mai mare înfrângere: Luxemburg - Anglia 0-9; istoria retine faptul ca la 9-0 pentru britanici, reprezentantii FRL au cerut intreruperea meciului pentru 2 luni, motivul fiind unul cat se poate de logic, inlocuirea tabelei stadionului, care, in cazul unui scor de 0-10 nu mai putea fi utilizata. In cele din urma, s-a ajuns la un acord verbal intre jucatorii celor doua echipe care au pastrat scorul de 9-0 pana la finalul meciului.

PS. Vom reveni cu episodul 2 din WikiLeaks de sub Chietrișica!
Din sumar:
-lotul Luxemburgului
-noutati din tabara 'tricolora'
-tactici vazute de specialisti
-multe alte "leak-uri" atractive


sursa foto