Viitorul suna bine ... pentru Australia!

Se vorbeste in fotbalul romanesc despre faptul ca, in urma lui Bogdan Lobont, ar fi ceva "material", fie de export fie bun de echipa nationala, precum acest Ciprian Tatarusanu de la Steaua sau Costel Pantilimon de la Poli. In ciuda acestei realitati, mai mult sau mai putin trasa de par, pe care o vedem aproape zilnic in presa, aceste doua vedete autohtone n-au fost vazute de nimeni din afara. Poate ca ei, patronii, vor zice ca: "Am avut oferte bune, dar nu ne despartim pentru ca vrem performanta", ceea ce stim cu totii ca e un mare bullshit. Asadar, e clar, astia 2 din Liga 1 sunt buni, dar vorba lui Robert Nita "nu-i vede nimeni".

Daca ne mutam un pic atentia pe campionatul Germaniei, unul la ani lumina in fata celui din Romaniei (si va rog sa nu-mi dati exemplu Rapidului, acel noroc chior) si ne uitam la primul 11 al echipei Borussia Dortmund din ultima etapa, ce vedem acolo in poarta ? Pai vedem asa: Mitchell Langerak, 22 de ani, din Australia. Intr-adevar, titularul Roman Weindenfeller a fost accidentat, altfel lucrurile nu ar fi stat in felul acesta. Oricum, asta nu reduce deloc meritele tanarului portar australian de a se fi aflat in poarta celei mai bune echipe din Germania la ora actuala, care intalnea pe nimeni alta decat pe Bayern Munchen. Mai mult decat atat, Dortmund s-a si impus in acest meci, 3-1, jucat in deplasare.

Mitchell Langerak
a ajuns la gruparea germana in mai 2010 de la gruparea din A-League, Melbourne Victory, acolo unde, culmea, nu prindea echipa, fiind mai mereu imprumutat la South Melbourne.

Asadar, iata cum Australia, o tara in care fotbalul european este undeva in coada preferintelor sportive ale populatiei, poate sa produca un portar bun de export, si inca ce export, la viitoarea Campioana a Germaniei!