Ibrahimovic, cel mai prost...inspirat jucator din lume!

Despre Zlatan Ibrahimovic poti spune orice, ca e fotbalist bun, ca este un mare patimas, ca e un luptator pe teren, si la propriu si la figurat, ( Onyewu stie despre ce vorbesc) si, de ce nu, ca este un mare PROST crescut. De curand, am citit acea arhicunoscuta declaratie a varfului lui Milan, care, cu o nonsalanta desavarsita si cu o infranare instantanee a creierului (desi nu cred ca are) spune: "As fi ucis pentru Mourinho; cu Guardiola era doar fotbal". Aceasta declaratie vine la un an de la o alta super agresiva, dar la fel de lipsita de creier, cand Zlatan i-a transmis fostului sau antrenor de la Barcelona, prin intermediul unui oficial catalan, urmatoarea "invitatie" la box: "Daca te prind in afara Cataluniei, te fac K.O.!"
Acum, ca ne-am convins de nivelul mintal al suedezo-bosniano-croatului, desi nu cred ca mai era cazul, haideti sa patrundem in adancime, si sa cautam posibila cauza al acestor deviatii comportamentale extreme.
Pentru asta, trebuie sa aruncam ochiul un pic pe cariera, hai sa-i spunem suedezului, Zlatan. A inceput sa joace la cel mai inalt nivel odata cu anul 2001, cand a ajuns la Ajax, echipa pentru care a marcat peste 40 de goluri. Apoi, a inceput urcusul, Juventus (2004-2006), de la care a plecat ca un las in momentul retrogradarii, Inter (2006-2009), unde, sub bagheta lui Mourinho, a cunoscut apogeul carierei, Barcelona (2009), o mare greseala manageriala a clubului catalan, iar in prezent evolueaza la AC Milan.
La o prima vedere, am putea spune sus si tare ca suedezul este un jucator implinit din toate punctele de vedere. Cu toate acestea, trebuie sa-i facem loc lui "dar" in discutie, intrucat Zlatan nu are in palmares ceva mai presus de orice, de titlurile de golgheter, de cele de fotbalistul anului, de stranierul anului etc. Probabil ca ati ghicit despre ce este vorba. Da, Zlatanel NU are in vitrina titltul de castigator al UEFA CHAMPIONS LEAGUE, si asta il doare enorm. De ce nu-l are ? Pai simplu, pentru ca e PROST inspirat. A plecat de la Inter exact cand NU trebuia sa plece, adica sezonul in care Mourinho rupea norii in Europa, si a ajuns la Barcelona exact cand NU trebuia sa ajunga, adica in sezonul in care Barcelona nici macar n-a prins finala, fiind eliminata in semifinale, culmea sortii, chiar de Inter! Date fiind aceste circumstante, cum sa nu te comporti ca un badaran ?
What next ? Allegri ?