S.O.S. Italia bubuie in Champions League

Dupa ce am vazut ieri un meci Tottenham vs. AC Milan, incheiat cu o dubla victorie, Tottenham la fotbal si Milan la kick-boxing, am urmarit dis de dimineata un alt dezastru italian, AS Roma vs. Sahtior 2-3, pe care il anticipam inca de dupa tragerea la sorti a optimilor. Inainte de a poposi la analiza victoriei lui Rat & compania, as reveni putin la victoria de ieri a Milanului in fata lui Tottenham. Dupa cum bine stiti cu totii a fost o izbanda prin K.O. in repriza secunda. Mai intai, Flamini a demonstrat ca Arsenal chiar nu mai avea nevoie de serviciile unui "primitiv", in urma acelui fault de-a dreptul criminal pe care l-a comis asupra lui Corluka. A fost o intrare pentru care FIFA ar trebui sa-i acorde francezului cateva etape bune de suspendare. Din pacate, in teren, arbitrul Stephane Lannoy a demonstrat ca si in Liga Campionilor exista panarame si in loc sa scoata din buzunar vreo 3 cartonase rosii, a scos doar un inocent cartonas galben. Repriza sporturilor de contact nu s-a rezumat doar la sarmanu' asta de Flamini, si a continuat cu, nu stiu daca fotbalistul, insa cu un anume Gennaro Gattuso, care, ne-a demonstrat tuturor ca acel element de deasupra gatului numit "cap", se poate utiliza si la alte activitati. Astfel, Gattuso, in loc sa dea cu capul de un pom, precum ala din Moara cu Noroc (Lica, asa-i daninho?), a inceput sa loveasca in toate directiile, tinta favorita fiind secundul lui Tottenham, Joe Jordan, care inca se spala pe dinti de la mirosul pigmentilor italienesti din buze. Cam la asta s-a limitat reprezentatia Milanului de ieri, la fotbal ei fiind un pic pe dinafara realitatii.
Daca ieri va prezentam falimentul fotbalistic italian, cu Milan, Inter, Juventus si Napoli in prim-plan, astazi, mai arunc pe lista in o 'dinamita' din Serie A, si anume, AS Roma. Ei bine, romanii s-au facut de ras pe Olimpico, impotriva echipei antrenate de Mircea Lucescu, Sahtior Donetsk. Spun asta cu cea mai mare convingere si nu cred ca exista argumente contra, absolut niciunul. Iata de ce spun ca nu exista:
1. Sahtior, oricat de bine a evoluat in sezonul de toamna al Champions League, vine totusi dupa o pauza de 3 luni, perioada in care n-a mai evoluta in nicio partida oficiala.
2. Mai tineti minte acea echipa din Slovacia, MSK Zilina, care nu joaca hochei, ci fotbal, si a fost spulberata in grupele Champions League de OM-ul lui Banciu cu un 7-0, chiar la ea acasa? Ei bine, de curand, acea "puternica" echipa, a spulberat Sahtiorul lui Lucescu cu 5-2, intr-un meci amical. Stiu ca vorba de lemn cu "niciun meci nu seamana cu altul" se aplica si aici, insa a fost 5-2, nu 2-1, asa ca sa nu o mai intoarcem.
3. In toata aceasta perioada, in care Lucescu si ai lui se bulgareau si faceau placinte de Donetsk la gura sobei, AS Roma juca la greu meciuri de campionat.
Una peste alta, ceea ce ziceam pe 18 decembrie 2010 despre acest duel: "Daca acest meci s-ar juca saptamana viitoare, nu le-as da nicio sansa italienilor, care reprezinta la ora actuala o echipa destul de dezordonata din punct de vedere tactic, cu mari lacune in compartimentul defensiv (am vazut asta si in dubla mansa cu CFR din grupe), insa, jucandu-se in februarie Sahtiorul va avea un imens dezavantaj, si anume, lipsa jocurilor, deoarece campionatul din Ucraina va fi intrerupt. Altfel, un duel intre romani, care va atrage fara indoiala spectatorul din Romania. Sanse de calificare: 45%-55%", are mari sanse sa se adevereasca. Calificarea inca se joaca, asa ca haideti sa asteptam returul de foc din infernul de gheata al Ucrainei.