Pi ei pi mama lor ! Steaua-n sus sau Steaua-n jos?

Cred ca multi dintre suporterii Stelei isi pun urmatoarea intrebare: "De ce are Steaua nevoie in momentul de fata: de un Dica treaz, dar expirat, sau de un Tanase talentat, dar trecut prin toate crasmele bucurestene?" Probabil ca de niciunul, insa din nefericire ambii sunt la aceasta ora (nu la care scriu) in lotul de jucatori aflat sub bagheta "fiarei" fara dinti. Marius Lacatus.
Pana la Steaua, haideti sa ne manance sfintii, si sa prezentam in ordine urmatoarele 6 anevoioase ale Ligii 1. Asadar, daca ieri am vazut cum misca Sportul, Unirea, Pandurii, Victoria, Clujul (universitar) si Muresul azi e timpul sa urcam spre zona centrala:
12. FC Brasov
Vestea buna pentru "stegari" e ca s-au scapat de niste "maini moarte" din lot, precum Vali Badea sau Vali Badoi, in timp ce vestea mai putin buna este ca n-au adus pe nimeni. Vreau sa zic nimeni de valoare, intrucat se pare ca au venit Fl. Stanga, gonit de la Mures si Haisan, tot zvarlit, de la Vaslui. Pe cei exotici n-o sa-i mai enumar. Ok, doar unul. I-auziti aici cine a venit: David Andres Distefano! Sa fie "numele" decisiv pentru salvare?
11. Gloria Bistrita
Nici in acest sezon nu putem zice cu bucurie, DA, Tata Jean s-a dus la improspatare pe meleagurile Ligii secunde, intrucat Bistrita pare intr-o postura favorita de evitare a locurilor din subteran. S-au luat banii pe Moraes, asa ca echipa contelui are resurse pentru "orice". Deocamdata n-a avut pentru noi jucatori, cei nou-veniti fiind de nesemnalat.
10. Universitatea Craiova
Nu va faceti iluzii. Locul 10 este unul mincinos, deoarece sunt nu mai putin de 5 echipe cu 20 de puncte, iar locul 17 are si el 18. Asa ca, demilitarizata si dezmembrata Universitate Craiova poate oricand sa se scufunde. Daca ne uitam pe lista mercato-ului din Banie putem spune cu voce tare ca: "A venit Zoro si au plecat toti haiducii". Asadar, Gaman, Barboianu, Iliev, Gargorov, Dilevski sau Wobay sunt cei mai importanti dintre "disparutii" din lotul oltean. Partea pozitiva e ca au mai ramas (azi, 23 februarie, ora 22:04 pm) ceva valori prin ograda lui Mititelu, asa ca sper, pentru frumusetea fotbalului (si a scandalului ar zice presa) ca Stiinta sa se salveze.
9. Astra Poiesti
Un lot relativ bun, care poate emite pretentii la pastrarea pozitiei din prezent. Au alungat ce era de alungat (Mihalcea, Rohat sau Lukacs) si au luat ce NU era de luat: N'Doye. In situatia exceptionala in care senegalezu va uita de discoteci si curve, poate ca vom afirma la final ca ploiestenii au dat lovitura, altfel lovitura va da in ei.
8. CFR Cluj
Nu mai putin de 10 plecari de la clujeni in aceasta pauza au pus sub semnul intrebarii politica lui Muresan & compania de pana acum, intrucat toti cei transferati au fost straini. Renunta CFR la pista stranierilor, sau e  doar o masura de moment ? Daca ne uitam pe lista noilor achizitionati vedem asa: Maftei, Nicoara, Minca si Kapetanos. Asadar, numai romani sau straini romanizati. Poate ca un loc 1-3 este posibil la final.
7. Steaua Bucuresti
Asa la o prima vedere, lotul ros-albastrilor pare unul destul de solid. Au venit: Iliev, Burdujan, Maicon, Stanca si Dica ceea ce nu e foarte rau. E adevarat ca au plecat gurile de foc, Stancu si Kapetanos, insa cei doi, sa nu uitam, au fost golgheteri in Romania, nu in Premier League, asa ca nu putem zice ca Steaua ar duce criza de atacanti. O oarecare problema ar putea exista la mijloc, acolo unde "instabilitatea" lui Tanase si lentoarea lui Dica ar putea reprezenta o situatie cu doua taisuri pentru jocul echipei. Dar, toate acestea depind (sau NU) exclusiv de mana lui Lacatus. Sunt convins ca un loc 1-3 ar fi ceva onorabil.

Maine la "Pi ei pi mama lor": Dinamo, Gaz Metan, Rapid, FC Vaslui, Poli si OTELUL!