Pi ei pi mama lor ! Otelul sau Poli ?

Am ajuns la episodul III din seria "Pi ei pi mama lor!", si totodata ultimul din acest sir de scurte analize. Astazi vom trece in revista echipele clasate de la locul 6 in sus, si vom analiza pe scurt lupta la titlu. Deocamdata 10 este numarul de puncte care desparte Otelul de "gigantii" expirati si rasuflati, Dinamo si Steaua, 9 de ambitioasa Gaz Metan Medias, tot 9 de preanefericitul Rapid, 7 de Vasluiul agricultorului Porumboiu si 5 de Timisoara neinfranta dar mereu egalata, a lui Iancu. Asadar, un tablou cel putin interesant la o prima vedere, insa in perfecta concordanta cu realitatile din teren in cele 18 partide jucate pana in prezent.

6. Dinamo Bucuresti
Exact o echipa de jucatori a parasit gruparea din Stefan cel Mare in aceasta pauza. Printre cei mai importanti care au plecat se numara: cei doi Cristea, N'Doye, Niculae sau Garat. La veniri, se pune accent pe Vlad Munteanu, pe care l-am vazut prin presa considerat un lider. Sincer, nu cred ca acesta mai e in stare de mare lucru, si nu inteleg de ce Dinamo mai uzeaza aceasta strategie falimentara de repatrieri. Asa au facut in trecut cu Barcauan, Mitea, Niculae, plus alte zeci de cazuri, si de fiecare data randamentul celor reintorsi in tara a fost unul sub-mediocru. Un alt venit, Elis Bakaj, baiat cu prenume de Bamboo, este considerat o scula, si deja a marcat un "eurogol" (zice psp-ul) intr-un meci cu nu stiu cine. Oricum, una peste alta, Dinamo este o echipa aproape total schimbata fata de tur si anunta ambitii de locuri fruntase. Dupa rezultatele din amicale ma indoiesc, insa haideti sa asteptam returul.

5. Gaz Metan Medias
Una dintre echipele care s-au miscat excelent pe piata transferurilor, nu atat de mult prin pastrarea lui Eric si aducerea lui Bratu, cat mai ales prin debarasarea de acest Silvasan, un jucator cu termen de garantie expirat de foarte mult timp, care nu facea decat sa incurce jocul echipei. Totodata, sunt curios sa vad cum va functiona acest nou sistem de joc, cu Bratu si Eric in primul 11, si cum va reusi Cristi Pustai sa pastreze nivelul tehnic extrem de ridicat din tur. Chiar daca e primu, meciul cu Poli de sambata va da niste raspunsuri la aceasta intrebare. Cred ca daca Pustai va reusi sa pastreze acelasi nivel, cu Bratu in primul 11, Gazul poate emite pretentii de Europa League. Merita!

4. Rapid Bucuresti
Rapidul nu a pierdut cine stie ce valori. Singurele plecari sunt Mardare si Raduta, deja tineri expirati si nelinistiti. La veniri, Olberdam, Vidanov si eternul rapidist Pancu, completeaza o lista modesta, pe care Sumi vrea s-o uzeze in vederea unui loc cat mai fruntas.
Teoretic, Rapidul are cu ce, dar practic, George NU.

3. FC Vaslui
Sub comanda lui Hizo se gaseste un lot, as indrazni sa spun, foarte solid, care, daca va fi pus la punct, poate produce la finalul campionatului o foarte mare surpriza. N-au luat pe nimeni important, doar un Jovanovic ratacit, si au eliminat "resturile" din lot, Pancu, Gerlem sau Haisan.

2. Poli Timisoara
Au transferat la toate capitolele, pe banca tehnica, Dusan Uhrin Jr. iar in camp, Ghionea, Rickets sau Rocha. La plecari, nimic de semnalat, Chiacu si Mera nefiind jucatori de baza. Privind pe hartie, Timisoara pare o echipa acoperita in toate compartimentele tactice, iar Uhrin este un antrenor care poate transforma egalurile violetilor din tur, in victorii. Sunt sigur ca Timisoara trebuie sa-si schimbe radical atitudinea din prima parte a campionatului, cand, desi n-au suferit nicio infrangere, au inregistrat 10 remize care ii plaseaza doar pe pozitia secunda.

1. OTELUL GALATI
Trecand peste povestea de acum, cu cele 3 puncte primite sau nu de la Liga, Otelul are inaintea etapei cu numarul 19, 5 puncte avans fata de Poli,ceea ce constituie ceva extraordinar pentru o echipa cu pretentiile moldovenilor. Avand data aceasta realitate, sunt sigur ca nimeni nu-i va ierta echipei lui Dorinel un eventual esec, ceea ce inseamna orice pozitie mai jos de locul 1. Daca se scufundau dupa etapa a 10-a, da, se accepta, insa acum, cand au calcat in picioare 75% din echipele Ligii 1, cu siguranta ca Otelul este indreptatita la visul cel cel mare. Legat de miscarile pe piata de transferuri, n-a plecat nimeni din echipa de baza, iar la veniri doar niste necunoscuti: Punosevac, Miselaricu, Nikolic si Milea.

Aici se incheie scurta trecere in revista a celor 18 echipe din Liga 1 care, in urmatoarele 16 runde, se vor lupta pentru suprematie, mandrie, onoare si, nu in ultimul rand, salvare. Cine va reusi sa se impuna, conteaza mai putin, intrucat fie Steaua, Dinamo, Otelul sau Branestiul, noi le vom ataca, critica si lauda (slabe sanse) cu aceleasi unitati de masura.

Sa inceapa spectacolul, speram noi, 100% fotbalistic !