Ne-a răzbunat Villareal!

Aventura napoletanilor în Europa s-a încheiat pe Stadionul El Madrigal din VIllareal! Subiectiv vorbind, aventură care ar fi trebuit încheiată ceva mai devreme... După ce Hamsik a reușit să-l imite pe Claudiu Răducanu în minutul 18, prin golul care a prăbușit o tribună, italienii s-au văzut cu sacii în căruță. Nilmar în minutul 42 și Rossi în ultimul minut al primei reprize au întors rezultatul și implicit soarta calificării. Până la final nu s-a mai modificat nimic pe tabela de marcaj, scorul rămânând 2-1. În tur, scorul a fost de 0-0.



În celelalte partide, Dinamo Kiev i-a spulberat cu 4-0 pe turcii de la Beșiktaș, trecând în rumătoarea faza cu un scor general de 8-1... măcel, umilință, sau cum vreți să-i spuneți. Manchester City nu a dat nicio șansă grecilor de la Aris Salonic și a dispus cu un scor de neprezentare, calificându-se în următoarea fază. Cel mai dramatic meci al serii s-a disputat pe Jose Alvarade din Lisabona, acolo unde Edu a adus egalarea în minutul 92 pentru Rangers și si-a trimis echipa mai departe în dauna celor de la Sporting. 3-3 la general și scoțienii merg în 16-imi. Rezultatele complete din Europa League sunt următoarele:


Sursă foto: UEFA.com


S-au calificat în 16-imi următoarele echipe: Zenit, Spartak Moscova, Glasgow Rangers, Liverpool, PSV, Leverkusen, Benfica, PSG, Ajax, Braga, Dinamo Kiev, Villareal, Man. City și Twente.