Eric si Bratu sunt ca pusca si cureaua lata

Dupa cum deja stie o intreaga planeta, Eric de Oliveira, brazilianul Gazului, a facut cale intoarsa de la Lvov si a revenit la Medias. Asta nu mai mira pe nimeni, a facut-o si Valerica a lu' Gaman si probabil ca o vor mai face multi altii, ca na, doar pleaca din Liga 1. La prima vedere s-ar parea ca cei de afara, care vor astfel de jucatori, sunt tampiti, insa probabil ca problema e doar lipsa culturii generale, strainii nestiind unde e Romania pe harta. De indata ce afla din ce putrefactie de fotbal vin, zic "valea", si uite asa vin acasa pionierii nostri cu coada intre picioare. In fine, asta e o poveste lunga, care cred ca plictiseste.
Revenind la titlul oarecum poetic de mai sus, am vazut astazi un articol pe blogul lui Andrei Vochin, intitulat Eric şi Fl. Bratu sînt ca arcul şi săgeata. In acest articol, in care suprafata tag-urilor este mai mare decat cea a textului, autorul ne zice ca e gata, duo-ul Eric-Bratu vine ca o manusa echipei de pe Tarnava Mare, daca si numai daca pe Bratu il vor mai tine bateriile.
In primul rand, cel putin la o analiza teoretica, nu vad o asa mare compatibilitate intre Eric, un fotbalist tehnic dar foarte lent si Bratu, unul rapid si cam "expirat", ca sa fim realisti, ca doar nu-l lasa Dinamo din mana daca rupea norii. Sau nu cumva dinamovistii sunt prosti ? Este si asta o optiune.
Apoi, haideti sa vedem daca acestia vor apuca sa joace impreuna. Adevarul e ca nu prea au contracandidati, Litu nefiind un jucator de luat in seama, iar la mijloc posturile sunt iarasi deficitare.
Una peste alta, tot ce ii doresc Gazului este un Eric-Bratu ca un arc si o sageata, si implicit o clasare pe un loc de cupa europeana.