Vom reveni la anul mult mai puternici

Ultima reprezentanta a Romaniei pe tabloul de simplu de la Australian Open, Simona Halep, a spus si ea adio competitie din acest an, dupa meciul pierdut in turul III contra mult mai experimentatei  Agnieszka Radwanska (Polonia). Scorul final la seturi, 6-1; 6-2 in mai putin de o ora de joc, nu reprezinta neaparat diferenta de valoare dintre cele doua competitoare, cat mai ales modul de abordare din teren. Spuneam in urma cu doua zile, la pronosticul meu, ca  Daca Simonei ii va lipsi curajul va pierde in mod categoric, si asa a si fost. Statistica oficiala ne arata acest lucru:


In ciuda acestor doua eliminari, ale Monicai de ieri, respectiv Simonei de azi, trebuie sa la felicitam pe fete pentru parcursul bun din acest an de la Australian Open si sa le asteptam si anul viitor cu performante deosebite. Sunt sigur ca, odata cu trecerea anilor, vom avea din ce in ce mai multe jucatoare in fazele superioare ale competitiilor WTA, intrucat 'materie prima' exista
Asadar, Alexandra Dulgheru, Simona Halep, Sorana Carstea, Monica Niculescu, Edina Gallovits, Raluca Olaru, Irina Begu, Liana Ungur, Madalina Gojnea si toate celelalte care vin din urma, sunt asteptate sa urce in topurile tenisului feminin.