Eu v-am zis de faza cu romanu'

 Da, chiar ca v-am zis de faza cu romanul, care, fara doar si poate, este un om nascut pentru a fi un outsider. Si cam este asa in toate domeniile, in special in sport. Daca in urma cu o luna de zile, ajungeam la concluzia evidenta ca "romanul s-a nascut ousider" dupa acel meci de trista amintire dintre Romania si "nimeni" din semifinala Campionatului European de Handbal, astazi avem din nou "material" in acest sens.
"Outsiderii" de azi vin din Australia si se numesc Monica Niculescu si Simona Halep, doua tenismene care scot surpriza dupa surpriza la Openul de la Antipozi. Daca ieri, dupa calificare in turul III, o intrebam pe Monica unde are de gand sa se opreasca, astazi a venit randul Simonei sa ne aduca din nou motive de bucurie. Ei bine, aceasta, din postura de "outsider" bineinteles, e reusit un meci foarte bun impotriva unui dark horse, cum a fost numita Alisa Kleybanova, favorita 24, de siteul oficial al competitie.
Iata si statistica meciului oferita de siteul turneului:

In turul III, Simona va avea de infruntat o jucatoare extrem de periculoasa, poloneza Agnieszka Radwanska cap de serie nr. 12. Imi amintesc de un meci al acesteia din 2008 castigat impotriva unei alte jucatoare din Romania, Sorana Carstea. A fost atunci ceva horor pentru Sorana, care a fost spulberata, 6-0; 6-0.
Revenind la meciul Simona vs. Radwanska, este clar cine a David si cine e Goliat in aceasta 'afacere', insa precum povestea, si realitatea poate deveni uneori imprevizibila. Pentru o noua surpriza, cred ca Simona ar trebui sa incerce sa reduca numarul dublelor greseli, care a fost unul urias in meciul de azi, si, totodata, sa fie mai curajoasa in atac, acolo unde venirile la fileu o pot aduce in avantaj (100% procentaj in meciul cu Kleybanova).
Pronosticul meu pentru acest meci este unul cu doua taisuri
1. Daca Simonei ii va lipsi curajul va pierde in mod categoric
2. Daca va pastra ritmul din ultimele 2 meciuri, orice este posibil


foto: australianopen.com
PS. baietii de la site n-au prea auzit de Halep; nici nu stiu unde s-a nascut  :)