Novak vs. Andy, un altfel de Roger vs. Rafa

Ultimii ani din tenisul mondial masculin, si ma refer la turneele de Mare Slam, ne-au oferit scenarii extrem de asemanatoare. De cele mai multe ori am vazut in finale cvasiobisnuitul duel Federer - Nadal. Apoi, cand n-a fost Nadal, in calea lui Federer s-au interpus fie Murray, fie Djokovic si viceversa, cand n-a fost Federer, in calea lui Nadal a aparut Novak. Am avut asadar toate combinatiile, mai putin cea asteptata de toata lumea: Murray vs. Djokovic.
Din fericire, in aceasta editie, Australian Open 2011 ne face cadoul mult visat, si anume, NU Roger, NU Rafael in finala, ci eternii lor secondanti, Andy Murray si Novak Djokovic.
Am aflat asta dupa meciurile Djokovic vs. Federer 3-0 (7-6; 7-5; 6-4) de ieri, respectiv Murray vs. Ferrer 3-1 (4-6; 7-6; 6-1; 7-6) din urma cu cateva momente.
Murray este la a doua finala consecutiva la Melbourne, in timp ce Djokovic spera sa repete performanta din 2008, cand l-a invins pe Tsonga in finala.
Pronostic: Este foarte foarte greu de pus in balanta calitatiile celor doi jucatori. Pe Djokovic l-am vazut evoluand perfect in fata lui Federer, in timp ce Murray pare un jucator mai dezordonat, insa cu ruperi necrutatoare de ritm care sunt decisive in momentele cheie. Vad o victorie a lui Andy: 3-1 la seturi.