Gaz Metan Medias, inca o lectie pentru "cei multi"

Lasand un pic sub pres ceea ce se petrece in aceste zile cu, as zice telenovela, insa suna mai bine "balada lu' Eric" de la Medias, as trece la comentarea unei stiri adusa ieri pe tapet de colegul Daninho, si anume, aceea legata de meciurile de pregatire ale echipei lui Cristi Pustai din pre-sezon. Asa cum am mai scris si in trecut, Gaz Metan a mai dat lectii "granzilor" din Liga 1. Ei bine, imediat dupa ce am vazut lista cu adversarele mediesenilor din meciurile amicale am si observat o noua lectie pe care ardelenii le-o predau celorlalti, si anume alegerea adversarilor. Iata de ce spun asta:
Astfel, daca ne uitam la viitorii adversari ai gazului, vom vedea asa:
FC Torpedo Kutaisi (Georgia), probabil un fel de Tricotaje Ineu din regiune, asadar o echipa de care nu a auzit nici statisticienii renumiti din gesepe sau prou', pe care nici naiba nu stie cum ii cheama
Fakel Voronezh (Rusia), in paranteza scrie Rusia, insa am asa o vaga idee ca, precum rusii in al doilea razboi mondial, asa a ajuns si microbul fotbalist pana in preajma manastirii Voronet, pentru ca e evident ca in rusa zh se citeste 'ț'
FC Karabag (Azerbaidjan), sincer sa fiu nu stiu limba romanes, insa pot sa jur ca e ceva porcos in numele astora.
NK Istra 1961 (Croatia) MARE ATENTIE, CITEZ DE PE NET: "NK Istra 1961 is a football club from Pula, Croatia. It currently plays in the Croatian First Division, after winning the promotion from Second Division in 2008-09." Asadar, Gazu isi scoate..Istra, pentru un amical.
FC Zhetysu (Kazahstan), echipa patronata de bine cunoscutul om de cultura, teatru si filozof, Borat
Andijon (Uzbekistan), echipa comunitatii de latini din sud-estul Uzbekistanului, consumatori de telenovele sud-americane; se pronunta Andihon
Slovan Bratislava (Slovacia), ultimul meci inainte de a le administra timisorenilor lui Uhrin Junior, devenit senior intre timp, prima infrangere din acest sezon.

Asadar, acesta este probabil cel mai inteligent program pe care o echipa de Liga 1 il are in aceasta pauza competitionala, si o spun cu cea mai mare seriozitate.
Iata de ce cred eu ca e destept organizat. In primul rand pentru ca la valoarea Ligii 1, este absolut de prisos sa-ti organizezi meciuri amicale tari. Am vazut asta in trecut, la Steaua, Poli, Dinamo, Rapid etc, echipe care si-au "cumparat "adversari care mai de care mai titrati. Apoi, de ce naiba sa-ti dai sufletul intr-un meci cu, hai sa zicem AS Roma, pentru ca mai apoi sa revii in campionat si sa-ti mananci bataie de la Gloria sau Pandurii sau, dupa ce te-a laudat protv-ul ca l-ai driblat pe Totii, sa fii umilit in campionat de Cipciu sau Chibulcutean. Chiar nu merita efortul..financiar de cele mai multe ori.