Gaz Metan Medias, lectie de fotbal pentru panaramele din sud

Pana nu demult, priveam aceasta echipa a Unirii Urziceni ca fiind o echipa mica, inimoasa, frumoasa, demna de toate laudele, dar mai ales o echipa care JUCA FOTBAL, acel fotbal de care Liga 1 ducea lipsa. Din pacate, o minune nu tine prea mult, iar daca minunile mai au si ghinionul sa se petreaca in Romania, atunci ele dispar si mai repede. Asa s-a intamplat si cu Unirea, care, imediat dupa ce patronul Bucsaru s-a transformat peste noapte dintr-o persoana care face cinste fotbalului prin atitudinea sa intr-un om care s-a dovedit a fi un profitor, a devenit cea mai urata echipa din Liga 1, depasind la acest capitol pana si RE-RE-RE-trogradata Pandurii Tg. Jiu. O mostra de anti-fotbal total prestat de Unirea Urziceni, s-a incheiat in urma cu cateva minute, dupa meciul pierdut in mod logic de acestia contra Gazului Metan din Medias, scor 0-1.
Poate ca multi o sa vina acum sa-mi arunce in ochi victoriile celor de la Urziceni din meciurile cu Steaua si Dinamo. O vor face insa in mod eronat. De ce? Simplu. In primul rand acestea au fost victorii pur si simplu intamplatoarea, iar apoi, haideti sa fim seriosi, Steaua? Dinamo? Pai astea sunt echipe? Steaua, sa ne amintim, il avea pe banca pe acel taran cu atitudine de filosof, Ilie Tragedie, vai de capu' lui. Oricum, a fost atunci un context mult mai complicat. Cat despre Dinamo, ce naiba sa mai discutam de aceasta echipa, atata timp cat nu exista.
In schimb, am vazut meciul Unirea-Gaz Metan 0-1, un meci in care, in ciuda faptului ca echipa gazda a evoluat intr-un sistem 1-9-1-0, lucru pe care il face odata cu despartirea de "duzina Ghencea", am vazut din nou o echipa Gaz Metan Medias care NU A TRADAT  FOTBALUL. Asa cum ne-a obisnuit, Gazul a prestat un joc modern, spectaculos, dintr-o singura atingere, care, in ciuda celui mai prost gazon din tara, a destabilizat in multe momente autobaza Unirii, scorul final de pe tabela fiind unul mincinos, in sensul ca trebuia sa fie mult mai mare.Cred ca un 0-3 ar fi fost mult mai aproape de adevar.
Asadar, iata cum acest Cristi Pustai reuseste sa faca din Gaz Metan, o echipa care sa recunoastem are cativa jucatori limitati din punct de vedere tehnic, o echipa atractiva pentru iubitorul de fotbal si una care, fie ca pierde sau castiga, incearca sa NU PACALEASCA FOTBALUL. Apropo de pacalirea fotbalului, vedem zi de zi in media, cum antrenori precum Dumitrescu (in trecut), Lacatus sau Andone sunt ridicati in slavi, fiind considerati nu stiu ce scule. Pai cum naiba sunt astia demni de a fi numiti "mari antrenori" cand ei nu au facut altceva decat sa se afirme intr-un campionat murdar si plin de blaturi (vezi cazul lui Andone), sa se faca de ras in Europa (marele "Laca" in meciurile cu Lyon sau "rusinea" cu Napoli) sau sa fie invinsi de nimeni (vezi acest no-name in antrenorat Ilie Dumitrescu). Concluzia este una singura: Bravo Cristi Pustai! Bravo Gaz Metan Medias! Orice s-ar intampla in acest fotbal romanesc plin de mizerie, voi aveti ceva ce nimeni nu va poate lua: integritate.
In ceea ce priveste atitudinea celor din sud, mi-a fost de ajuns sa vad gestul absolut jenant al acestui Vasile Maftei, un gest de Sectorul 5, cu care nu face altceva decat sa-si demonstreze provenienta. Pacat, credeam ca Maftei a fost educat de mirosul de Champions League, insa nu este deloc asa. Apa trece, pietrele raman, stimabile Vaslilica.