Tu, Monica, un' te duci ?

Inainte de da buzna in performanta Monicai, pentru ca turul III la Australian Open este un lucru extraordinar pentru o astfel de jucatoare, obisnuita mai mult cu meciurile de dublu, haideti sa privim putin in urma.
In primul tur ziceam asa: "Timea Bacsinszky (SUI) v Monica Niculescu (ROM). Monica noastra este o fata luptatoare, muncitoare, care nu cedeaza niciodata, insa parca mai mult la dublu. La simplu, mai are multe de remediat. Sanse 30%" Rezultatul: 6-3; 6-0 pentru Monica
A urmat turul secund, unde n-am mai fost chiar asa pesimist, insa...: Monica Niculescu - T. Pironkova (Bulgaria). Bulgaroaica e favorita 32 si pleaca in mod cert din pole position. Cred ca aventura Monicai se va opri aici. Sanse 40%. Rezultatul: 6-4; 6-1 in contul jucatoarei noastre.
Acum, intrebarea care se pune este "Unde se va opri Monica?" si implicit, cati pumni va mai continua aceasta sa-mi dea, intrucat nici in meciul urmator nu-i acord sanse prea mari de calificare. Asadar, vom avea in turul III, Monica Niculescu vs. Francesca Schiavone (Italia), detinatoarea titlului la Roland Garros este si favorita 6. Sanse de calificare: 30%
In alta ordine de idei, ziua de azi de la Melbourne a fost una lipsita de mari surprize sau de vesti triste, precum cea de ieri cu eliminarea Anei. Ba dimpotriva, vestea buna este ca Maria Sharapova, Caroline Wozniacki si Julie Goerges sunt inca in turneu.
Aruncand o privire asupra tabloului masculin, nimic de consemnat, poate doar setul pierdut de Federer contra lui G. Simon (un meci care e inca in desfasurare la ora la care scriu)


sursa foto: australianopen.com