Oțelul - revelația campionatului!

Chiar dacă nu va termina pe primul loc și după ultima etapă a campionatului Ligii 1 de fotbal, Oțelul este cu siguranță revelația acestui campionat. Îmi este greu să cred că Oțelul este campioană de toamnă în fața altor echipe mult mai titrate, cum ar fi Steaua, Dinamo, Rapid, CFR, Timișoara sau Vaslui. Dorinel Munteanu pare că se simte foarte bine la Galați acolo unde are suficientă liniște și răbdare - ceea ce necesita fiecare antrenor. În ultimul timp, mai ales în Liga I, echipele mai mici, și mai slab cotate, au luat fața granzilor poate și din cauză că nu există o presiune exercitată atât de puternic cum se întâmplă de exemplu în Ghencea. Oțelul, la fel ca Unirea, sau mai degrabă "Uimirea Urziceni", poate termina pentru prima dată campionatul național de fotbal, pe primul loc.



Pare să existe o anumită simetrie între cele două echipe, evident până la un anumit punct. Simetria constă în faptul că la cârma echipei se află un antrenor tânăr, în devenire chiar. Dan Petrescu nu cunoscuse până în acel moment succese mari, la fel e în cazul lui Dorinel.
Amândoi au trecut pe la echipe consacrate ale campionatului - Rapid (Petrescu) și Steaua (Munteanu). Au făcut parte din Generația de Aur și și-au impus stilul lor propriu de joc.

Oțelul e o echipă cu o mai mare tradiție decât Unirea, poate și pentru că a petrecut mai mult timp în prima ligă decât Unirea, și pentru că a și reușit să scoată capul în Europa, dar fără să obțină realizări prea deosebite.

Gălățenii au toate șansele să devină campioni ai României pentru că principalele echipe favorite îi subestimează și asta reprezinta un lucru pozitiv pentru elevii lui Dorinel. În felul acesta, își pot vedea liniștiți de treabă. Cum nicio echipă mare nu rupe gura târgului, mi-aș dori ca ultima echipă românească care merge direct în Ligă, să fie, de ce nu, Oțelul Galați.