Spectacolul fotbalului jucat la minim revine

Dupa o pauza bine nemeritata de aproape o luna de la ultima postare, “fotbalul la microscop” revine in prim-planul secundar al iubitorilor de fotbal din intreaga galaxie, cu actiune, suspans si multe alte ingrediente, menite sa capteze atentia. Asadar, haideti sa lasam la o parte foarfecile lui Berbatov, bijuteriile lui Messi sau scandalurile de la Dinamo, si sa purcedem la drum cu o noua incursiune in universal lor, al celor mici, chiar microscopici. Motor! Actiune:


* Botswana. Incepem cu Premier League, varianta botswaneza, intrucat aici s-au derulat evenimente care merita dezbatute mai pe scurt. Cand spun asta ma refer la meciul Notwane FC vs. Police XI, care, din pacate pentru cei care si-au achizitionat bilete la suprapret de la bisnitarii botswanezi, nu s-a mai disputat. Conform agentiilor de presa din Botsawana motivul amanarii acestui meci a fost reprezentat de actiunea la care au participat politistii diviziei 11 din cadrul statului. In caz ca nu stiati, echipa Police XI, este formata in proportie de 69,9% din membrii ai echipajului XI al politiei locale. Pana la urma se pare ca sacrificiul militiei a fost unul de bun augur, celelalte meciuri disputandu-se in mod normal. Iata celelalte rezultate & scurte cronici:

Botswana Meat Comission vs. Motlakase Power Dynamos 2-0, a fost un meci in care “carnivorii comisionari” au profitat de gaurile massive din apararea dinamovistilor africani, marcand 2 goluri in 35 de secunde, record pentru intrecerea locala.

Ecco City Greens vs. TASC FC 3-2, un meci comparat de presa locala cu un MU-Liverpool, in care “pleonasmele green” au facut spectacol in fata lanternei rosii, dupa ce au revenit de la 0-2

Centre Chiefs vs. Nico Utd 2-0, o disputa suspectata de casele de pariuri, ba chiar suspendata, dupa ce au aparut zvonuri conform carora Nico, (un lant de aprozare din zona) ar fi sponsorizat din umbra de catre patronul sefilor de la “Chiefs”.

Miscellaneous Serowe vs. Black Peril 3-2, meci decis de arbitrul central, care a acordat nu mai putin de 7 penalty-uri pentru gazde, toate insa cu acoperire regulamentara. Merita apreciata evolutia portarului celor de la Peril, care a aparat nu mai putin de 4 lovituri de pedeapsa.



* Mozambique. Ce ziceti de o portie de Moçambola? Nu! Nu este o ciocolata inrudita cu Primola sau Milka, ci denumirea campionatului din Mozambique, unul dintre cele mai tari din sud-estul Africii. Iata si capetele de afis ale rundei cu numarul XX:

Vilankulo vs. Liga Muçulmana 1-2, a fost si meciul care a rezolvat ostilitatile din fruntea clasamentului. Plasati undeva la mijlocul clasamentului, "vilankulii" nu au tratat foarte serios acest meci, dovada fiind si prima echipa trimisa in teren, formata exclusiv din juniori de la Vilankulo B. De partea cealalta, "echipa ligii" cum sunt alintati oaspetii, nu s-au intrebuintat prea tare si au inscris numai 2 goluri, ambele in prelungirile partidei.

Ferroviário Pemba vs. Desportivo Maputo 0-0, tristete mare pe stadionul "El Magalante", acolo unde zecile de mii de fani ale feroviarilor din Mozambique au plecati realmente cu inimiile sfasiate de la stadion, dupa ce favoritii au retrogradat in liga secunda. Asta un mod oficial, pentru ca in realitate echipa se va desfiinta, data fiind situatia financiara precara, precum si faptul ca in Mozambique nu exista o liga secunda.

Lichinga vs Ferroviário Maputo 1-1, a fost un duel intre echipele aflate pe penultimul, respectiv locul secund in clasament. In cele din urma niciuna nu a reusit sa-si atinga telul, gazdele au cazut in B, in timp de oaspetii au ratat prima pozitie. Asadar, nici in acest sezon "maputii" nu-si trec in palmares trofeul suprem.

Costa do Sol vs. Textáfrica 1-0, echipa de coasta avea sa dea ceva emotii echipei "textierilor" din Mozambique, care a fost la un pas de a juca la teoreticul matineu din sezonul trecut. Din fericire pentru ei si pentru textierii africani, cei de la Textáfrica s-au salvat, clasandu-se deasupra liniei.

ps. foto: imagini premergatoare inceperii meciului dintre Notwane FC si Police XI

Cam acestea au fost cele mai aprige dueluri din zona crepusculara a fotbalului mondial pentru moment. In speranta ca baietii vor fi in viata si in etapa viitoare, va spun un sincer si calduros "Noapte buna!"